ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Εργατικό ατύχημα στην υπηρεσία καθαριότητας του Δ. Σουλίου. Στο νοσοκομείο η υπάλληλος

Μια υπάλληλος της υπηρεσίας καθαριότητας, τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά, όταν εχτές κατά την διάρκεια αποκομιδής των απορριμάτων, έπεσε από το απορριμματοφόρο στο οποίο βρισκόταν επί της οδού Σπύρου Μελά στην Παραμυθιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της paramythia-online.gr, η δημοτική υπάλληλος διακομίστηκε αρχικά στο κέντρο υγείας Παραμυθιάς και στην συνέχεια στο νοσοκομείο Φιλιατών, στο οποίο παραμένει για προληπτικούς λόγους.

Σε ανακοίνωση του, ο Σύλλογος Εργαζόμενων ΟΤΑ Θεσπρωτίας, κάνει λογο για Ευθύνες της δημοτικής αρχής σχετικά με την μη τήρηση των προβλεπόμενων από την νομοθεσία και πιο συγκεκριμένα για την ύπαρξη ιατρού εργασίας και τεχνικό ασφαλείας με ουσιαστικό ρόλο και αρμοδιότητες.

Πιο συγκεκριμένα ο Σύλλογος Εργαζόμενων ΟΤΑ Θεσπρωτίας, αναφέρει:

Άλλο ένα εργατικό ατύχημα συνέβη (το δεύτερο σε λίγους μήνες), σε εργαζόμενη της καθαριότητας στον Δήμο Σουλίου .

Η Συνάδελφος εργάτρια καθαριότητας ΙΔΟΧ τραυματίστηκε την Παρασκευή το πρωί 9 Μαρτίου κατά την ώρα εργασίας, και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Φιλιατών .

Από την πρώτη στιγμή ως Δ.Σ. εκφράσαμε την αναγκαιότητα ύπαρξης γιατρού εργασίας και τεχνικού ασφαλείας, καθώς και την εφαρμογή των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα , το πράσινο, ηλεκτροφωτισμό, ύδρευση-αποχέτευση, έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με κινδύνους. Αυτό έχει να κάνει τόσο με εξωτερικούς παράγοντες, όσο και με τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν κυρίως στην υπηρεσία καθαριότητας.

Μια υπηρεσία που συνεχώς υποβαθμίζεται από έλλειψη προσωπικού αλλά και υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Ο Δήμος Σουλίου δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση όσον αφορά την υπηρεσία καθαριότητας, καθώς και τη μη τήρηση των όσων η σχετική νομοθεσία προβλέπει για την Υγιεινή και την Ασφάλεια των εργαζομένων, όπως γιατρό εργασίας και τεχνικό ασφαλείας με ουσιαστικό ρόλο και αρμοδιότητες.

Και μεταξύ αυτών, η κυβέρνηση εναρμονισμένη πλήρως με τις αποφάσεις και τις κατευθύνσεις της ΕΕ προχωρά στην κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών.

Συμπαραστεκόμαστε στη συνάδελφο και της ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στην εργασία της .
ΠΗΓΗ paramythiaonline.gr
TO Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]