Ο Λ.Αυγενάκης στη Λιβαδειά «Η μικροκομματική πολιτική της Κυβέρνησης στα εθνικά θέματα είναι επικίνδυνη»

Αυγενάκης σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ και της ΟΝΝΕΔ Βοιωτίας στην Λιβαδειά

«Η μικροκομματική πολιτική της Κυβέρνησης στα εθνικά θέματα είναι επικίνδυνη»

«Δυστυχώς, η πολιτική της Κυβέρνησης είναι βαθιά επικίνδυνη όχι μόνο στο πεδίο της οικονομίας, αλλά είναι εξίσου επικίνδυνη στο κρίσιμο πεδίο των θεσμών και της εθνικής ασφάλειας και κυριαρχίας…», δήλωσε ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας - Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, χθες, Παρασκευή 9 Μαρτίου, στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ και της ΟΝΝΕΔ Βοιωτίας.

Ο Γραμματέας της Ν.Δ., ο οποίος ήταν ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, αφού συνεχάρη τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Βοιωτίας κ. Γεώργιο Λιανό και τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Βοιωτίας κ. Θεόδωρο Καλοπίτα για το συνολικό τους έργο, στο πλαίσιο της ομιλίας του, επεσήμανε:
«Η άσκηση κριτικής στους επικίνδυνους χειρισμούς της Κυβέρνησης στα εθνικά μας θέματα είναι υπεύθυνη πολιτική. Δεν είναι μικροπολιτική, αλλά κορυφαίο ζήτημα άσκησης υπεύθυνης εξωτερικής πολιτικής σε μια δημοκρατική κοινωνία.   
Το ζήτημα της άμεσης επιστροφής των δυο στρατιωτικών μας στην Ελλάδα προέχει. Βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία. Η Τουρκία επιδεικνύει μια έντονη νευρικότητα και επιθετικότητα, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία, αυτοπεποίθηση, ενότητα και με στιβαρότητα. Αποδεικνύεται τώρα –όπως είχαμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή– ότι η παντελώς απροετοίμαστη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στη χώρα μας, αντί να συμβάλει στη βελτίωση των διμερών σχέσεων, δρομολόγησε την επιδείνωσή τους. Είχαμε έκτοτε:
- το επεισόδιο με το σκάφος του Λιμενικού στα Ίμια,
- τις πειρατικές ενέργειες στην κυπριακή Α.Ο.Ζ.,
- τη navtex για μια τουρκική άσκηση που περιλαμβάνει ολόκληρο το Καστελόριζο
- βέβαια τη σύλληψη των δύο στρατιωτικών στον Έβρο.
Η άγνοια του κ. Τσίπρα, το θράσος και οι αφελείς αυτάρεσκες δηλώσεις του «έχει σύνορα η θάλασσα και δεν το ήξερα;» έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στα εθνικά μας θέματα. Ο κ. Φίλης, με περισσό θράσος, δήλωσε προχθές ότι «το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών δεν είναι μείζον».
Η ΝΔ κρατά χαμηλούς τόνους και μια στάση ευθύνης. Δεν ακολουθούμε μικροκομματική πολιτική σε ένα εθνικό θέμα, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ,  που το έχει αποδείξει στο παρελθόν και το αποδεικνύει και σήμερα με τον τρόπο που χειρίζεται όλες τις εθνικές υποθέσεις. Όπως επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης προ ημερών στη Ρόδο «στις δύσκολες σημερινές γεωπολιτικές συγκυρίες απαιτείται να παίρνουμε μαθήματα από την Ιστορία μας και ιδίως να επενδύουμε σε  τρεις σημαντικές αρετές του ελληνικού Έθνους:
α) ψυχραιμία για να μην παρασυρθούμε σε μια αδικαιολόγητη και αχρείαστη κλιμάκωση,
β) αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στις αποτρεπτικές δυνατότητες της χώρας μας, και στις δυνατότητές μας να οικοδομούμε - πάντα προς όφελός μας - διεθνείς συμμαχίες,
γ) ενότητα του ελληνικού λαού, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τις μεγάλες προκλήσεις. Το Έθνος μας μεγαλούργησε, όταν ήταν ενωμένο και υπέστη εθνικές τραγωδίες, όταν ήταν διχασμένο».
Ο Ελληνικός λαός δεν πρόκειται να ανεχθεί την επικίνδυνη προσβολή των εθνικών μας συμβόλων και την αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας σε έναν επιπόλαιο και με κομματική υστεροβουλία χειρισμό των εθνικών μας θεμάτων. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο, όπως και οι παραλήπτες του! Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει.
Είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε, με ηγέτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη, µία Ελλάδα υγιή, δυνατή, υπερήφανη. Μια Ελλάδα που δεν φοβάται το μέλλον, γιατί έχει μάθει από τα λάθη και το παρελθόν της. Μια Ελλάδα που αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες. Μια Ελλάδα έτοιμη να ανοιχτεί στην Ευρώπη και στον κόσμο που αλλάζει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]