ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό "Εξερευνώντας τον Εγκέφαλο"

Η Ακαδημία Νευροεπιστημών διοργανώνει την ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό "Εξερευνώντας τον Εγκέφαλο", υπό την αιγίδα - συμμετοχή της Ελληνικής Εταιρείας Νευροεπιστημών, στα πλαίσια της διεθνούς Eβδομάδας Ενημέρωσης για τον Εγκέφαλο (Brain Awareness Week 2018).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στις 17 και 18 Μαρτίου 2018 και παρουσιάζει, με τρόπο κατανοητό από όλους, επιστημονικά ευρήματα των τελευταίων ετών για τον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου, για την αντίληψη του κόσμου γύρω μας, τη λήψη αποφάσεων, τα συναισθήματα, τη μνήμη και πολλά άλλα.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει τις παρακάτω δράσεις:

Προβολή της ταινίας "Neurodome" στο Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο Planetarium on the Go, που παρουσιάζει εντυπωσιακές εικόνες του εγκεφάλου από πραγματικά ερευνητικά ευρήματα και με απλό αλλά συναρπαστικό τρόπο καταφέρνει να μυήσει τους θεατές στις βασικές αρχές της Νευροεπιστήμης. (προθάλαμος ΕΒΕ)
Ξενάγηση σε έκθεση ενημερωτικού υλικού από διάφορους τομείς των Νευροεπιστημών με παράλληλη δυνατότητα διαδραστικής εξοικείωσης-εκπαίδευσης πάνω σε μοντέλα ανθρώπινου εγκεφάλου, μικροσκόπηση νευρώνων, πειράματα νευροφυσιολογίας και υπολογιστικών νευροεπιστημών.
Παρουσίαση σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εκπαιδευτικού υλικού για παιδιά και δημιουργική απασχόληση.
Διαδραστικές ομιλίες πάνω σε διάφορα θέματα νευροεπιστημών προσαρμοσμένες για το ευρύ κοινό. (αίθουσα "Πύργος των Βιβλίων")
δικτυακός τόπος: http://www.exploringthebrain.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]