Σήμερα η πανοικοδομική - πανελλαδική απεργία

Πανελλαδική - πανοικοδομική απεργία για σήμερα Τετάρτη 14 Μάρτη προκήρυξε η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, για την υπογραφή Κλαδικής ΣΣΕ, αυξήσεις σε μεροκάματα και μισθούς, μέτρα για την προστασία των ανέργων και την αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας με επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες και αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.

Υπογραμμίζοντας ότι «με τον αγώνα μας στέλνουμε μήνυμα ότι θα συνεχίσουμε μέχρι να βγούμε νικητές» η Ομοσπονδία καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και στις σημερινές απεργιακές συγκεντρώσεις οι οποίες είναι οι εξής:

Αθήνα: 11 π.μ., στην πλατεία Κάνιγγος
Θεσσαλονίκη: 11 π.μ., στο υποκατάστημα του ΙΚΑ στην πλατεία Αριστοτέλους
Αγρίνιο: 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία Αγρινίου
Άρτα: 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο της Άρτας
Γιάννενα: 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο
Ηγουμενίτσα: 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο
Ηράκλειο: 11 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου
Ικαρία: 12 μ., στον Εύδηλο, μπροστά στο Δημαρχείο
Καλαμάτα: 10.30 π.μ. έξω από το Εργατικό Κέντρο
Καρδίτσα: 10.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο
Καβάλα:  11.00 π.μ. στην Αντιπεριφέρεια 
Λαμία: 10 π.μ., παράσταση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα του ΙΚΑ
Λάρισα: 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας
Λευκάδα: 10 π.μ., στον Αγ. Μηνά στο κέντρο της πόλης
Πάτρα: 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο
Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων
«Η επίθεση κυβέρνησης - μεγαλοεργοδοσίας απέναντι στη ζωή μας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και δίχως να έχει ημερομηνία λήξης. Τα προβλήματα που βιώνει ο κλάδος των Κατασκευών και οι συνέπειές τους συσσωρεύονται εδώ και πολλά χρόνια.

Το κεφάλαιο και η μεγαλοεργοδοσία συνεχώς ζητάνε επιπλέον μέτρα για να ικανοποιήσουν την ακόρεστη δίψα τους για κέρδη. Αξιοποιούν το αντεργατικό οπλοστάσιο για να συμπιέζουν προς τα κάτω τα μεροκάματα και την ασφάλιση, να αυξάνουν την εκμετάλλευση και εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς.

Η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, συνεχίζει να δίνει "γην και ύδωρ" στο κεφάλαιο. Για να θωρακιστεί η "δίκαιη ανάπτυξη", που υπόσχεται, πρέπει να τσακιστούν οι ανάγκες των εργαζομένων, των ανέργων στις Κατασκευές.

Η ανάπτυξη που μας υπόσχονται, δεν θα αποκαταστήσει τις συλλογικές συμβάσεις, την ασφάλιση, τα μεροκάματα, συνολικά τους όρους δουλειάς και την καλυτέρευση της ζωής μας.

Δεν θα ανατρέψει τους αντεργατικούς νόμους, που έχουν μέχρι σήμερα ψηφιστεί από τις κυβερνήσεις και τα κόμματα του κεφαλαίου. Δεν θα επαναφέρει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης που αυξήθηκαν ούτε τις συντάξεις που έχουν μετατραπεί σε ψίχουλα.

Αυτή η ανάπτυξη δεν έχει σχέση με τα δικά μας συμφέροντα. Είναι ανάπτυξη για να γεμίζουν τα θησαυροφυλάκια των μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων, των αφεντικών του κλάδου που "ακονίζουν τα δόντια τους".

Το ξήλωμα του δικαιώματος στην απεργία, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ψήφισε το Γενάρη με τη στήριξη της ΝΔ και των άλλων κομμάτων που προσκυνούν την ΕΕ και το κεφάλαιο, αποδεικνύει περίτρανα ότι η επίθεση θα συνεχιστεί και τα αντιλαϊκά - αντεργατικά μέτρα έχουν μόνιμο χαρακτήρα.

Η αναμονή, ο εφησυχασμός, οι αυταπάτες ότι θα βρεθούν λύσεις προς όφελός μας από αυτούς που διαχρονικά στηρίζουν και υλοποιούν όλες τις απαιτήσεις του κεφαλαίου, είναι βούτυρο στο ψωμί τους.

Ό,τι κερδίσαμε, ό,τι αποσπάσαμε δεν μας το χάρισε κανείς, καμιά κυβέρνηση, κανένας μεγαλοεργολάβος.

Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, είναι η ώρα ο καθένας μας να πάρει τις αποφάσεις του. Η πείρα δείχνει ότι όσα βάρη μπορούμε να ξεφορτωθούμε από την πλάτη μας θα το κάνουμε με το δικό μας οργανωμένο μαζικό αγώνα, με επίκεντρο τις ανάγκες και τα συμφέροντά μας.

Αρνούμαστε να συμβιβαστούμε με τη φτώχεια - την ανεργία - τη βαρβαρότητα που ζούμε.

Εμπιστευόμαστε τις δικές μας δυνάμεις, το δικό μας αγώνα που αργά ή γρήγορα θα φέρει αποτελέσματα τόσο για το σήμερα όσο και για το αύριο που έχουμε ανάγκη.

Συσπειρωμένοι στο πλαίσιο πάλης και αιτημάτων της Ομοσπονδίας μας αγωνιζόμαστε για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας και να ανοίξουμε το δρόμο για την ολόπλευρη ικανοποίηση των αναγκών μας που συνθλίβονται στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης των συμφερόντων του κεφαλαίου.

Απορρίπτουμε τις απαντήσεις και υποσχέσεις που δίνουν οι κυβερνώντες και η εργοδοσία για τα προβλήματά μας. Τίποτα δεν πρόκειται να μας χαριστεί και πολύ περισσότερο από κυβερνήσεις που καθημερινά με τα αντεργατικά μέτρα τσακίζουν τη ζωή μας.

Ξέρουμε καλύτερα από αυτούς ποιες είναι οι ανάγκες μας και ποιες λύσεις χρειαζόμαστε.

Όλοι στον αγώνα για την επιτυχία της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων».
 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]