"Φρένο" από τους ξένους στα περί καθαρής εξόδου

  • Θα υπάρχει εποπτεία και μάλιστα αυστηρή!

 

Το μήνυμα που έστειλαν οι ξένοι στην Αθήνα, από το Forum των Δελφών ήταν ξεκάθαρο και απόλυτα σαφές: «καθαρή έξοδος όπως την εννοεί την εννοεί η Αθήνα, δεν πρόκειται να υπάρξει. Η εποπτεία θα υπάρχει για πολλά χρόνια και μάλιστα θα είναι ιδιαίτερα αυστηρή».

 

Σύμφωνα με άρθρο του του Θανάση Παπαδή στο newsit.gr, τώρα η σκυτάλη περνάει στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία θα πρέπει να διαχειριστεί την κατάσταση, στο επόμενο χρονικό διάστημα που είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, αφού διακυβεύονται μία σειρά ζητήματα, όπως ο οδικός χάρτης στην μετά Μνημόνιο εποχή, το χρέος και βέβαια οι σχέσεις με τους δανειστές, που από τον Αύγουστο θα είναι ίσως μόνο τοποτηρητές.

Οι δανειστές, βλέπουν την Ελλάδα να παραμείνει σε καθεστώς αυστηρής εποπτείας για πολλά χρόνια και από τους Δελφούς έσπευσαν να στείλουν στην κυβέρνηση το μήνυμα ότι ανεξάρτητα αν θα υπάρξει προληπτική γραμμή στήριξης ή όχι η επιτήρηση θα είναι πολυετής για να υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις.

Ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στο κουρτέτο των δανειστών Ντέκλαν Κοστέλο, από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών κατέστησαν σαφές ότι η Ελλάδα θα βρεθεί υπό καθεστώς αυξημένης επιτήρησης για πολλά χρόνια μετά το τέλος του τρίτου προγράμματος «με τα επόμενα 3-4 χρόνια να είναι καθοριστικά». Η Ελλάδα θα πρέπει να υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις τα επόμενα τρία, πέντε ή δέκα χρόνια ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντέκλαν Κοστέλο με τον επικεφαλής του ESM να συμπληρώνει ότι «αν η χώρα χρειαστεί πρόσθετα μέτρα διευθέτησης του χρέους θα υπάρξει και ισχυρότερη εποπτεία».


Πηγή: www.newsit.gr, του Θανάση Παπαδή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]