ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ανασφάλιστοι καρκινοπαθείς: Αριθμοί που σοκάρουν!

Σχεδόν τριπλάσιος ήταν ο αριθμός των ανασφάλιστων πολιτών, που καλύφθηκαν υγειονομικά από το "Θεαγένειο" Αντικαρκινικό Νοσοκομείο το 2017, σε σχέση με το 2016, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε κατά το δημόσιο απολογισμό για την περίοδο της θητείας του (από 1/8/2017 έως 31/1/2018) ο απελθών διοικητής του "Θεαγενείου" και νυν διοικητής του νοσοκομείου Κιλκίς, κ. Θεόδωρος Ρεβενάκης.

Αναλυτικότερα, το 2017 καλύφθηκαν 5.024 ανασφάλιστοι, εκ των οποίων οι 4.517 ήταν Έλληνες και οι 507 αλλοδαποί, ενώ το 2016 είχαν καλυφθεί 1.967 άτομα εκ των οποίων οι 1.849 ήταν Έλληνες και οι 118 αλλοδαποί. Ο κ. Ρεβενάκης έσπευσε να επισημάνει από την πλευρά του ότι στην Ελλάδα, που σηκώνει το βάρος της οικονομικής κρίσης, η σημερινή πολιτική ηγεσία κατάφερε να καλύψει το 100% των ανασφάλιστων, ενώ ο Ομπάμα θα μείνει στην ιστορία γιατί κατάφερε να καλύψει υγειονομικά το 50% των ανασφάλιστων στην Αμερική που είναι από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου.

Ακόμη όμως και αν ο πολλαπλασιασμός αυτός των ανασφάλιστων καρκινοπαθών, που κάλυψε το συγκεκριμένο νοσοκομείο το 2017, οφείλεται σε σπουδή του νοσοκομείου και της πολιτικής ηγεσίας, όπως αναφέρεται στην παραπάνω δήλωση, και όχι σε πολλαπλασιασμό τους στην κοινωνία, οι αριθμοί αυτοί είναι σοκαριστικοί, ιδιαίτερα όσον αφορά τους Έλληνες πολίτες.

Μεταξύ άλλων, επίσης, ο πρώην διοικητής του Θεαγενείου επεσήμανε όσον αφορά τη φαρμακευτική δαπάνη (σ.σ: ως γνωστόν τα αντικαρκινικά φάρμακα έχουν πολύ υψηλό κόστος), ότι ενώ στις 31/8/2017 είχε εξαντληθεί το 100% του ποσού, που προβλεπόταν από τον ετήσιο προϋπολογισμό για το φάρμακο, κανείς ασθενής δεν έμεινε ακάλυπτος, καθώς βρέθηκε επιδότηση, συνολικά 7 εκατ.ευρώ. Εύλογα, λοιπόν, γεννάται το ερώτημα ποιές θα ήταν και ποιές θα είναι μελλοντικά οι συνέπειες για τους ασθενείς, αν ο ίδιος ή οποιαδήποτε άλλη διοίκηση του νοσοκομείου δεν είχε ή δεν θα έχει εφεξής την ίδια αποτελεσματικότητα στην αναζήτηση επιδοτήσεων...
 nextdeal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]