ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

«Προτεραιότητά μας η ανάπτυξη της Ελληνικής Περιφέρειας»

Αυγενάκης από Λακωνία: «Προτεραιότητά μας η ανάπτυξη της Ελληνικής Περιφέρειας»

«Στόχος μας η δημιουργία 120.000 θέσεων εργασίας το χρόνο», δήλωσε από τη Νεάπολη του νομού Λακωνίας όπου βρέθηκε σήμερα, Κυριακή 11 Μαρτίου 2018, ο Γραμματέας ΠΕ ΝΔ – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Νεάπολη ο Γραμματέας της ΝΔ πραγματοποίησε συνάντηση με τοπικά στελέχη της παράταξης, αλλά και εκπροσώπους επαγγελματικών και παραγωγικών φορέων της περιοχής.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Αυγενάκης, ανέφερε: «Για την Νέα Δημοκρατία η ανάπτυξη της Ελληνικής Περιφέρειας αποτελεί προτεραιότητα. Όπως είπε και ο Πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης, η μεγάλη πρόκληση για το 2018 είναι η προσαρμογή του Προγράμματός μας σε περιφερειακό, αλλά και σε τοπικό επίπεδο.
- «Αυτή είναι μια πολύ σημαντική δουλειά. Διαμορφώνουμε ένα Πρόγραμμα τοπικών προτεραιοτήτων, που θα υποστηρίξουν τον κεντρικό προγραμματικό μας λόγο αλλά και εντοπίζουμε τους κατάλληλους πρεσβευτές αυτού του Προγράμματος σε επίπεδο Περιφέρειας και Δήμου».
Αναφορικά με θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο Γραμματέας της Ν.Δ. σημείωσε:
- «Στο πλαίσιο και της συνταγματικής αναθεώρησης θα προτείνουμε ενίσχυση των Περιφερειών και των Δήμων. 
- «Θα πρέπει να σπάσουμε τον βραχνά γραφειοκρατίας ο οποίος δεν επιτρέπει πολύ συχνά στους δημάρχους και στους περιφερειάρχες απλά να κάνουν τη δουλειά τους με έργα τα οποία καθυστερούν αδικαιολόγητα, με πόρους οι οποίοι υπάρχουν, με αδειοδοτικές διαδικασίες οι οποίες πηγαινοέρχονται, γίνονται μπαλάκι μεταξύ της αιρετής Περιφέρειας, της αποκεντρωμένης Περιφέρειας».
- «Οι Δήμοι θα πρέπει να εξερευνήσουν σε μεγαλύτερο βάθος δυνατότητες συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα. Αρκετά, με τις αγκυλώσεις και με τους εκβιασμούς της κάθε συντεχνίας που μπορεί τελικά να δουλεύουν μόνο προς όφελος δικό τους, αλλά όχι προς όφελος των δημοτών από τους οποίους και τελικά πληρώνονται».
Σε ό,τι αφορά της αναπτυξιακές δυνατότητες της Περιφέρειας ο κ. Αυγενάκης δήλωσε:
«Στη Ν.Δ. πιστεύουμε στην ελληνική Περιφέρεια και στις σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητές της. Αναλυτικότερα το πρόγραμμά μας προβλέπει:
Αξιοποίηση του τοπικού ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος κάθε περιοχής και του ανθρώπινου δυναμικού εντός αυτής.
Στόχος νέες δουλειές, ανάλογα με τα προβλήματα, τις ανάγκες αλλά κυρίως τις δυνατότητες κάθε περιοχής.
Ενίσχυση των αγροτών, με την μετάβασή τους σε μία νέα εποχή με διεθνώς ανταγωνιστικές και δυναμικές καλλιέργειες.
Ολοκλήρωση των βασικών υποδομών, μέσω εκπόνησης ενός ολοκληρωμένου Εθνικού Σχεδίου Υποδομών
Δημιουργία μίας νέας Αυτοδιοίκησης με μεγαλύτερη ευελιξία στη διαχείριση των τοπικών υποθέσεων, μέσω αναβάθμισης και επικαιροποίησης του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου.
Αποτελεσματική στήριξη του Πρωτογενούς Τομέα, ως βασικού πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας
Το σχέδιο της Ν.Δ. για επανεκκίνηση της οικονομίας και την «αναγέννηση» της ελληνικής περιφέρειας θέτει ως στόχο την προσέλκυση επενδύσεων ύψους 100 δισ. ευρώ μέσα σε μία 5ετία και εκτιμά ότι με την εμπροσθοβαρή προώθηση μεταρρυθμίσεων και την επίτευξη ρυθμών ανάπτυξης 4% από το 2018 και μετά είναι εφικτή η δημιουργία 120.000 θέσεων εργασίας το χρόνο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]