Ιωάννινα:«Φτάσε όπου δεν μπορείς», για τελευταία φορά στο Καμπέρειο Θέατρο


«Φτάσε όπου δεν μπορείς», για τελευταία φορά
στο Καμπέρειο Θέατρο

«Παππού αγαπημένε, πόσος καιρός πέρασε από τη νύχτα εκείνη που κοιμήθηκα στο Τολέδο,  κι οσμίστηκες πως έφτασε ένας Κρητικός στη γειτονιά σου και σηκώθηκες από το μνήμα σου, γίνηκες όνειρο κι ήρθες και με βρήκες; Σήκωσα εγώ τότε τα μάτια, σε κοίταξα. Έκαμα να σου πω: «Παππού, αλήθεια δεν υπάρχει σωτηρία;», μα η γλώσσα είχε κολλήσει στο λαρύγγι μου. Έκανα να σε ζυγώσω, μα τα γόνατά μου λύγισαν. Άπλωσες τότες το χέρι, σα να πνιγόμουν κι ήθελε να με σώσεις. Αρπάχτηκα με λαχτάρα από το χέρι σου. Πασαλειμμένο ήταν με πολύχρωμες μπογιές, θαρρείς ζωγράφιζε ακόμα. Έκαιγε:« Παππού αγαπημένε, είπα, δώσ’ μου μια προσταγή».
Χαμογέλασες. «Φτάσε όπου δεν μπορείς παιδί μου».
Την Παρασκευή 16 Μαρτίου, στο «Καμπέρειο» Θέατρο, πέφτει η αυλαία της παράστασης «Φτάσε όπου δεν μπορείς», στην πόλη των Ιωαννίνων.
Το έργο παρουσιάστηκε από τη Νεανική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, με επαγγελματίες καλλιτέχνες, ως μια συμπαραγωγή του Δικτύου των ΔΗΠΕΘΕ της Εγνατίας Οδού και σε καλλιτεχνική διεύθυνση της Ελένης Δημοπούλου, τιμώντας τον μεγάλο και διαχρονικό λογοτέχνη Νίκο Καζαντζάκη, με αφορμή την ανακήρυξη του 2017 ως «έτος Καζαντζάκη» από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς συμπληρώθηκαν 60 χρόνια από τον θάνατό του.
Η παράσταση παρουσιάστηκε σε σχολεία της Ηπείρου και την παρακολούθησαν περισσότεροι από 3.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί, εκπληρώνοντας έναν από τους βασικούς στόχους του ΔΗΠΕΘΕ, που είναι η ανάδειξη του παιδευτικού ρόλου του θεάτρου.
Αυτή την Παρασκευή 16 Μαρτίου, η παράσταση ανεβαίνει για τελευταία φορά στο Καμπέρειο Θέατρο και οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τη ζωή και το έργο του Νίκο Καζαντζάκη, τις καθημερινές και εσωτερικές του αγωνίες μέσα από τα κείμενα του και τα πρόσωπα γύρω από αυτόν που ζωντανεύουν στη σκηνή.
Σύλληψη – Δραματουργία - Σκηνοθεσία: Χριστίνα Χατζηβασιλείου.
Σκηνικά - Κοστούμια: Αλεξάνδρα Μπουσουλέγκα, Ράνια Υφαντίδου.
Βοηθός Σκηνοθέτη: Σοφία Αντωνίου.
Φωτογραφίες: Σάκης Αναστασόπουλος.
Παίζουν: Σοφία Αντωνίου, Ηλίας Παπαδόπουλος, Θανάσης Ρέστας.
Παρασκευή 16 Μαρτίου, στις 9.00 μ.μ. Γενική είσοδος 5 ευρώ, δωρεάν οι άνεργοι.
Πληροφορίες - κρατήσεις: 25610-25670, 6972-445707 και στα γραφεία του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων (Αρχοντικό Πυρσινέλλα).




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]