ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Με άστατο καιρό ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου

Σάββατο 24/3/2018
Αρχικά νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα στη δυτική Ελλάδα (δυτικότερα της Πίνδου), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νότια και ανατολικά τμήματα της Χαλκιδικής και το ανατολικό Αιγαίο. Προς το μεσημέρι βροχές θα σημειωθούν στην ηπειρωτική χώρα κατά μήκος της Πίνδου και τα δυτικότερα κυρίως της Πελοποννήσου. Προς το απόγευμα αναμένεται ύφεση των φαινομένων στις προαναφερόμενες περιοχές, αλλά και μετατόπιση αυτών στην κεντρική Μακεδονία, το βόρειο Αιγαίο, τη Θεσσαλία, την Εύβοια, τα ανατολικότερα της Θράκης και το ανατολικό Αιγαίο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε Μακεδονία και Θράκη άνω των ~400-600μ και στην Πίνδο άνω των 900-1100μ.
Άνεμοι: στο νότιο Ιόνιο και το κεντρονότιο Αιγαίο δυτικοί-νοτιοδυτικοί 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βορειότερα τμήματα από βόρειες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ, στρφόμενοι σταδιακά στα ανατολικότερα τμήματα μετά το μεσημέρι σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: στα κεντρικά και βόρεια από 4 έως 11°C, στα νοτιότερα τμήματα από 8 έως 14-16°C.



Κυριακή 25/3/2018
Νέα μεταβολή του καιρού από τα δυτικά με βροχές στα δυτικά και γρήγορη επέκτασή τους στη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Καλύτερος ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα με διαστήματα ηλοφάνειας. Χιονοπτώσεις αναμένονται άνω των 1200-1400μ στα ορεινά. Ευνοείται από το μεσημέρι και μετά εκ νέου η μεταφορά σκόνις από την Αφρική.
Άνεμοι: σταδιακά προς το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιάδες, οι οποίοι στα πελάγη θα αγγίξουν τα 7 και ίσως και τα 8 μποφόρ τοπικά.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Εξαίρεση η βόρεια Κρήτη όπου ο υδράργυρος θα αγγίξει και τους 20°C.
πηγη Northmeteo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]