Ιωάννινα ...«Λες Και Ήταν Χθες» Μια Μουσική Παράσταση Αφιέρωμα Στο Ελληνικό Ρετρό.

ΛΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΧΘΕΣ
ΑΠ΄ ΤΟΝ ΑΤΤΙΚ ΣΤΟΝ ΓΟΥΝΑΡΗ 1901-1965
ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ  ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΚΑΙ ΩΡΑ 8:30 μ.μ.,
στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» την παράσταση «Λες και ήταν χθες».
Μια μουσική παράσταση αφιέρωμα στο ελληνικό ρετρό.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
 Ο Δαυίδ Ναχμίας είναι ένας σπουδαίος μουσικός που έχει μελετήσει σε βάθος το μοναδικό ρεπερτόριο των συνθετών αυτής της εποχής, γι αυτό και δίκαια θεωρείται  ο αυθεντικότερος ερμηνευτής στο πιάνο αυτής της μουσικής. Αλλά και με την ιδιότητα του ερευνητή δημοσιογράφου, μέσα από τις εκπομπές του σε ραδιόφωνο και τηλεόραση, μας δίνει εδώ και πολλά χρόνια, με πολύ αγάπη, τον πλούτο αυτής της μουσικής περιόδου.
Μετά από παρουσιάσεις, με μεγάλη επιτυχία, στην Αθήνα, σε μεγάλα θέατρα, όπως το Ηρώδειο και το Μέγαρο Μουσικής, των τραγουδιών του μεσοπολέμου, έρχεται στο Πνευματικό Κέντρο  Δήμου Ιωαννιτών να παρουσιάσει την παράσταση:
Λες και ήταν χθες.
Πρόκειται για ένα νοσταλγικό ταξίδι στα ωραιότερα τραγούδια που σημάδεψαν μία ολόκληρη εποχή και παραμένουν αγαπημένα κρατώντας τη φρεσκάδα και το αυθεντικό τους άρωμα, φτάνουν ως πολύτιμα δώρα από ένα παρελθόν που μοιάζει να έχει χαράξει βαθιά την ψυχή μας με τη σφραγίδα του.
Τάγκο, Φοξ Τροτ, Σουίνγκ, Βαλς. Αττίκ, Γιαννίδης, Χαιρόπουλος, Σουγιούλ, Δανάη, Βέμπο, Γούναρης. Ένα σεργιάνι στη μικρή τέχνη μιας εποχής με ανάταση, που είχε ως προτεραιότητες την ευγένεια και την καλαισθησία.
 Λες και ήταν χθες, τραγούδια που σταματάνε το χρόνο και μας ταξιδεύουν από τον Αττίκ στο Γούναρη με μοναδικό όχημα τη δύναμη της μελωδίας και των στίχων που θα σιγοτραγουδήσουμε σαν μαγεμένοι.
ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ:
Νικόλαος Παπαδιώτης
Θάνος Πολύδωρας
Εβελίνα Νικόλιζα
 Δαυίδ Ναχμίας: πιάνο, επιμέλεια


Ο Δαυίδ Ναχμίας (1966), είναι δημοσιογράφος και μουσικός, ολοκλήρωσε όμως κι έναν κύκλο Πανεπιστημιακών σπουδών, εκτός μουσικής και δημοσιογραφίας. Τα τελευταία οκτώ χρόνια παρουσίασε στις τηλεοπτικές εκπομπές της ΕΡΤ «ΙΧΝΗΛΑΤΕΣ» και «ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ», περί τις 250 μονογραφίες προσωπικοτήτων παραθεωρημένων Ελλήνων. Όλες οι δραστηριότητές του διοχετεύονται και καταλήγουν στην ενορχήστρωση και τη διακονία του ελαφρού τραγουδιού του πρώτου μισού του 20ου αιώνα.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Γενική είσοδος: 8€, άτομα 65+ ετών: 6€.
Προπώληση εισιτηρίων στο Πνευματικό Κέντρο και στα βιβλιοπωλεία Αναγνώστης, Κουμπλομάτης, Χαρτέξ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]