Μήνυση στο νοσοκομείο για τον Αλέξανδρο

Η δραματική ιστορία του εφήβου στη Θεσσαλονίκη που έπεσε θύμα ενός αδιάφορου συστήματος, συγκίνησε και προκάλεσε την αγανάκτηση και την οργή του κόσμου.Η αδελφή του αδικοχαμένου Αλέξανδρου Τανίδη  17 χρόνων, που βρέθηκε νεκρός στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Παπανικολάου, υπέβαλε μήνυση κατά της διοίκησης του Νοσοκομείου και κατά παντός υπευθύνου για παράβαση καθήκοντος.

Συνήγορος της αδελφής του Αλέξανδρου, είναι η Μαρίνα Φιλιππίδου, που τη διετία 2012 – 2013 ήταν πρόεδρος στο Κέντρο Προστασίας Παιδιού Καβάλας.

Εκείνη την περίοδο ο Αλέξανδρος μαζί με τα τρία αδέλφια του έμεναν προσωρινά στη συγκεκριμένη δομή, μέχρι που η μητέρα τους κέρδισε την επιμέλειά τους δικαστικά.

Γρήγορα όμως η μητέρα δεν ήταν σε θέση να  ανταποκριθεί στην ανατροφή τους,  με αποτέλεσμα  το 2017 τα παιδιά να πάνε  να μείνουν με τον βιολογικό τους πατέρα. Και εκεί το περιβάλλον κρίθηκε ακατάλληλο με αποτέλεσμα ο  Αλέξανδρος  να το σκάσει, ενώ με παρέμβαση της μεγαλύτερης κόρης της οικογένειας,  τα δύο μικρότερα αδέλφια φιλοξενήθηκαν στη δομή «Άρσις».
Όπως καταγγέλλει η κ. Φιλιππίδου, το 2017 ο εισαγγελέας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης δεν δέχτηκε να μπει ο Αλέξανδρος σε κάποιο ίδρυμα,  καθώς κρίθηκε πως θα ενηλικιωνόταν σε δέκα μήνες. Αυτό είχε σαν συνέπεια όλο αυτό το διάστημα ο Αλέξανδρος να μην έχει στέγη.

Μέχρι και πριν την εισαγωγή του στο «Παπανικολάου» ο Αλέξανδρος μπαινόβγαινε σε νοσοκομεία όπως το Ιπποκράτειο και το ΑΧΕΠΑ. Μάλιστα, κατά τη νοσηλεία του στο ΑΧΕΠΑ έπεσε από τον 2ο όροφο και έσπασε τα πόδια του σε μια προσπάθεια του να διαφύγει.
ΠΗΓΗ anikolouli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]