Περισσότεροι απο 600 γιατροί στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ζακχαρώδη Διαβήτη στα Ιωάννινα

Το Ινστιτούτο Μελέτης, Έρευνας και Εκπαίδευσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη και τα Μεταβολικά Νοσήματα διοργανώνει για όγδοη συνεχή χρονιά το ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο του στα Ιωάννινα στο Ξενοδοχείο Grand Serai (23-25/3/2018).
Στο συνέδριο στο οποίο θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 600 ιατροί από όλη τη χώρα θα αναλυθούν και θα συζητηθούν τα πιο σύγχρονα δεδομένα για την πρόληψη , έγκαιρη διάγνωση και σωστή αντιμετώπιση τόσο του σακχαρώδη διαβήτη όσο και των άλλων μεταβολικών διαταραχών που αποτελούν σημαντικούς παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα (όπως είναι η παχυσαρκία, η υπέρταση , η αύξηση της χοληστερίνης, η αύξηση του ουρικού οξέος, κλπ). Στο συνέδριο θα παρουσιασθούν οι κατευθυντήριες οδηγίες για τη θεραπεία αυτών των νοσημάτων και τα αποτελέσματα των πρόσφατων κλινικών μελετών.
Ιδιαίτερη μνεία θα γίνει στην πολυεπίπεδη αντιμετώπιση του διαβητικού ασθενή, στα αποτελέσματα της μελέτης ODYSSEY που ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες η οποία έδειξε τη σημαντική μείωση των καρδιακών επεισοδίων με τα νέα ενέσιμα υπολιπιδαιμικά φάρμακα , τους προτεινόμενους νέους και πιο επιθετικούς στόχους για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης σε άτομα με υπέρταση και στην καταγραφή των ασθενών που έχουν κληρονομική αύξηση της χοληστερίνης (δηλαδή τους ασθενείς με οικογενή υπερχοληστερολαιμία) που θα αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για την ανίχνευση και αντιμετώπιση αυτών των ατόμων από την παιδική και εφηβική ηλικία.
Όσον αφορά την υπέρταση υπάρχουν νέα δεδομένα που αφορούν τόσο τον ορισμό της –πότε δηλαδή θεωρούμε ένα άτομο σαν υπερτασικό-αλλά κυρίως ποιοι είναι οι νέοι θεραπευτικοί στόχοι και πως θα τους επιτύχουμε. Επιπρόσθετα θα συζητηθούν οι τρόποι της θεραπευτικής αγωγής σε διάφορες ομάδες πληθυσμού (για παράδειγμα σε ηλικιωμένα άτομα , σε παιδιά, στην κύηση) και σε άλλες παθολογικές καταστάσεις.
Μεγάλο μέρος του προγράμματος του συνεδρίου αφορά το Σακχαρώδη Διαβήτη αφού όπως έδειξαν νέες μελέτες καινοτόμα φάρμακα βελτιώνουν τη θεραπεία και μειώνουν τις επιπλοκές από το καρδιαγγειακό σύστημα (εμφράγματα του μυοκαρδίου, αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, καρδιακή ανεπάρκεια κ.λ.π). Tέλος θα υπάρχουν πολλά κλινικά φροντιστήρια σχετικά με τις παραπάνω παθήσεις, ενώ το συνέδριο θα ασχοληθεί και με νοσήματα, όπως είναι η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και το άσθμα, που σχετίζονται με τις μεταβολικές διαταραχές.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα δοθεί στο Συνέδριο στους Φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τους νέους γιατρούς ,με ειδικά φροντιστήρια και παροχή δωρεάν πλούσιου εκπαιδευτικού υλικού (cd, σύγγραμμα για το σακχαρώδη διαβήτη κ.λ.π.)
Να τονισθεί επίσης ιδιαίτερα η παρουσία στο συνέδριο του ερευνητικού έργου συναδέλφων από τα Ιωάννινα , αλλά και από την υπόλοιπη χώρα, τους οποίους θερμά ευχαριστούμε. Εκ μέρους του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Μελέτης, Έρευνας και Εκπαίδευσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη και τα Μεταβολικά Νοσήματα  προσκαλούμε τους συναδέλφους γιατρούς του Νομού  Ιωαννίνων και των γύρω περιοχών, για τους οποίους η εγγραφή στο Συνέδριο είναι δωρεάν, να παρακολουθήσουν το Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις 23-25 Μαρτίου 2018, στο Ξενοδοχείο Grand Serai, ώστε με την ενεργό συμμετοχή τους και αυτή την χρονιά, το 8o Πανελλήνιο Συνέδριο μας να είναι εξίσου παραγωγικό για τη συνεχιζόμενη εκπαίδευσή μας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]