ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Προκήρυξη 3Κ/2018: Ερωτήσεις - απαντήσεις [Μέρος Ζ’]

Με την Προκήρυξη 3Κ/2018 ΑΣΕΠ και τις 8.166 θέσεις τακτικού προσωπικού και ΙΔΑΧ ανταποδοτικών υπηρεσιών Καθαριότητας σε Δήμους, Συνδέσμους και ΝΠΔΔ αυτών, καθώς και σε ΝΠΙΔ ΟΤΑ να “τρέχει”, σήμερα, το epoli.gr στο πλαίσιο της ενημέρωσης αλλά και υποστήριξης των υποψηφίων, “προχωρά” στη δημοσίευση απαντήσεων σε νέα ερωτήματα αναγνωστών.
Πατώντας πάνω στα κεφαλαία γράμματα που ακολουθούν, δείτε προηγούμενα άρθρα με ερωτήσεις – απαντήσεις αναγνωστών, αμέσως μετά την δημοσίευση της Προκήρυξης σε ΦΕΚ [Α’, Β’, Γ’, Δ’, Ε’, Στ’]

ΣΗΜ: Πηγαίνοντας στην ενότητα ΡΕΠΟΡΤΑΖ κι πατώντας αυτή, μπορείτε να δείτε άρθρα – αναλύσεις της Προκήρυξης.



Ειδικότερα,

1. Είμαι 50 ετών με δύο αδέρφια 48 και 44 ετών. Στην κατηγορία ΥΕ παίρνω τα μόρια τέκνου τρίτεκνης οικογένειας; Χρειάζεται σα δικαιολογητικό μόνο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το Δήμο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

«Όχι, δεν παίρνετε τα μόρια του τέκνου τρίτεκνης οικογένειας. Τα τέκνα τρίτεκνης οικογένειας διατηρούν την ιδιότητα τους όσο διατηρεί την ιδιότητα τριτέκνου, έστω και ένας γονέας τους.

Τρίτεκνοι είναι οι γονείς ή και ο ένας μόνο γονέας που έχουν τη γονική μέριμνα και επιμέλεια τριών παιδιών από τον ίδιο ή διαφορετικούς γάμους ή υιοθετημένων ή εκτός γάμου τα οποία δεν έχουν παντρευτεί και δεν είναι μεγαλύτερα από 23 ετών ή φοιτούν σε Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι. ή αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και δεν είναι μεγαλύτερα από 25 ετών. Επομένως, οι τρίτεκνοι χάνουν την ιδιότητά τους όταν ένα από τα παιδιά τους υπερβεί την ηλικία των 23 ή 25 ετών ή παντρευτεί. Συνακόλουθα, χάνουν και τα παιδιά τους την ιδιότητά τους ως τέκνα τρίτεκνης οικογένειας.»



2. Μπορώ να κάνω αίτηση για την προκήρυξη 3Κ στην κατηγορία ΥΕ σε διαφορετικές ειδικότητες;

«Βεβαίως, εφόσον δεν έχετε κάνει προηγουμένως αίτηση σε άλλη κατηγορία (ΠΕ, ΤΕ ή ΔΕ).»



3. Καλημέρα σας, θα ήθελα να σας ρωτήσω για την προκήρυξη 3Κ/2018. Βεβαίωση συνολικής εμπειρίας χρειάζονται όλες οι ειδικότητες; Κι αν ναι, αυτή την παίρνω από το ΙΚΑ και απλά την φωτοτυπώ; Όσον αφορά τη γνήσια μετάφραση του LOWER από δικηγόρο, απλά την φωτοτυπώ ή θέλει και επικύρωση από τα ΚΕΠ; Οι φωτοτυπίες του πιστοποιητικού Πληροφορικής και της αστυνομικής ταυτότητας θέλουν και αυτά επικύρωση; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

«Για την κατηγορία ΥΕ προσμετράται η εργασιακή εμπειρία σε κάθε είδους εργασίες ή έργα. Για την απόδειξη αυτής της εμπειρίας, αρκεί, για όσους απασχολήθηκαν στον ιδιωτικό τομέα, η βεβαίωση από το Ι.Κ.Α., για τους ελεύθερους επαγγελματίες, η βεβαίωση από τον Ο.Α.Ε.Ε. ή άλλο φορέα ασφάλισης και για όσους απασχολήθηκαν στο δημόσιο, η βεβαίωση από τον φορέα που τους απασχόλησε.

 Η μετάφραση του lower θα πρέπει να σταλεί  πρωτότυπη, ενώ το πιστοποιητικό και η ταυτότητα δεν χρειάζονται επικύρωση.»



4. Καλησπέρα σας. Θα σας παρακαλούσα να με ενημερώσετε σχετικά με τις παρακάτω απορίες για την 3Κ: Είμαι 50 ετών και έχω 67% αναπηρία. Έχω ένα ανήλικο τέκνο και είμαι άνεργος από το 2007. Έχω 118,2 μήνες εμπειρία, όχι ανταποδοτική σε ΟΤΑ, εκτός από 11 μήνες σε εργασίες σε πρώην Δήμο. Τώρα έχει συνενωθεί με τον Καλλικράτη. Δηλαδή έχω 8 εξάμηνα ανεργίας,  118,2 γενική εμπειρία και ένα ανήλικο παιδί ηλικίας 8 ετών. Θα καταθέσω τα χαρτιά μου σαν ΥΕ εργάτης Καθαριότητας. Ο βαθμός του γυμνασίου – το πήρα την χρονική περίοδο 1981-1982. Όπως υπολόγισα τα μόρια μου είναι 400 μόρια από την ανεργία, 588 από τη γενική εμπειρία βάσει των 84 μηνών και 100 μόρια από το ανήλικο παιδί μου. Σύνολο 1.088 μόρια. Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι εάν μοριοδοτείται η αναπηρία μου, που είναι 67% πιστοποιημένη από ΚΕΠΑ και λήγει στις 31-03-2019. Ενημερώστε με σας παρακαλώ. Υπάρχει κάτι παραπάνω απ’ αυτά που θα δηλώσω; Έχω κάποια άλλα μόρια έξτρα; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Περιμένων με αγωνία να μου δώσετε την οποιαδήποτε πληροφορία.

«Αν έχετε τις ιδιότητες που αναφέρατε ανωτέρω, ο υπολογισμός των μορίων σας είναι σωστός.

Για την αναπηρία δεν μοριοδοτείστε παραπάνω. Απλώς έχετε τη δυνατότητα να διεκδικήσετε εκτός από τις γενικές θέσεις και τις ειδικές θέσεις που προβλέπονται σε ορισμένες περιπτώσεις για όσους έχουν αναπηρία.»



5. Καλημέρα! Έχω αποφοιτήσει από εξατάξιο γυμνάσιο την περίοδο 1975-1976. Μπορώ να βάλω το απολυτήριο το συγκεκριμένο ή θέλω δημοτικού; Γιατί σε μια ανάρτησή σας ειδή από 76/77 έως 79/80 είναι το ίδιο. Είτε δημοτικού είτε γυμνάσιου. Ευχαριστώ!

«Χρειάζεστε απολυτήριο Δημοτικού. Ειδικά για τις περιόδους από 76/77 έως 79/80 μπορείτε να καταθέσετε και απολυτήρια Τρίτης Γυμνασίου (όχι εξατάξιου γυμνασίου).»



6. Καλημέρα. Θέλω να κάνω μια ερώτηση σχετικά με την προκήρυξη 3Κ. Έχω 62 μήνες εργασιακή εμπειρία μαζί με ανταποδοτικού χαρακτήρα. Εργάζομαι από 18/11/2015 έως 31/3/2018. Πώς θα βάλω στην αίτηση την εμπειρία; 60 μηνες×7 + 24×17;

«Θα γράψετε στην πρώτη στήλη τους μήνες της ειδικής εμπειρίας και στην δεύτερη τους μήνες της συνολικής εμπειρίας (δηλαδή το άθροισμα της γενικής και της ειδικής εμπειρίας).»



7. Καλησπέρα και συγχαρητήρια για την συνεχή ενημέρωση. Είμαι τέκνο τρίτεκνης οικογένειας. Ο αδελφός μου είναι 25 ετών άγαμος χωρίς να φοιτά κάπου και ο άλλος αδελφός μου είναι 23 και κάνει τη στρατιωτική του θητεία. Θα πάρω τα μόρια ως τρίτεκνο τέκνο ή όχι; Σας ευχαριστώ.

«Η ιδιότητα του τέκνου τρίτεκνης οικογένειας εξαρτάται και από την δική σας ηλικία. Από τη στιγμή όμως που ο αδελφός σας είναι 25 ετών και δεν είναι φοιτητής εσείς δεν μπορείτε να θεωρηθείτε τέκνο τρίτεκνης οικογένειας.»



8. Καλησπέρα! Έκανα αίτηση στην 3Κ/2018 ΔΕ.  Τον δεύτερο τίτλο σπουδών τον έβαλα στους κωδικούς θέσεων και στα δικαιολογητικά. Έπρεπε να το βάλω και κάπου αλλού; Ευχαριστώ.

«Σωστά κάνατε.»

 πηγη epoli.gr



------------------------------------------------------------------------------------------------------------ * Οι απαντήσεις σε συνεργασία με το Δικηγορικό Γραφείο «Σεραφείμ Λ. Ντουματσάς & Λάμπρος Σ. Ντουματσάς», Πανεπιστημίου 42, 106 79 Αθήνα, Τηλ. 210 3631640, 3641468

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]