«Η χάρτα του Ρήγα στο Καπέσοβο. 220 χρόνια από την έκδοσή της (Βιέννη 1797)» -Περιοδική Έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων

Την Κυριακή 11 Μαρτίου, ώρα 11.30 εγκαινιάζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων η περιοδική έκθεση «Η χάρτα του Ρήγα στο Καπέσοβο. 220 χρόνια από την έκδοσή της (Βιέννη 1797)». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 6 Μαΐου 2018.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Ομότιμος Καθηγητής του ΑΠΘ και Πρόεδρος της Επιτροπής για τη Χαρτογραφική Κληρονομιά στην Ψηφιακότητα της Διεθνούς Χαρτογραφικής Ένωσης (ICA)  κ. Ευάγγελος Λιβιεράτος, με θέμα: «Τα αινίγματα της Χάρτας: Μία άλλη ανάγνωση της Χάρτας του Ρήγα».

φωτογραφία

Η έκθεση διοργανώνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, σε συνεργασία με την Πασχάλειο Σχολή Καπεσόβου, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τη Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων, με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 10 ετών από την Επανέκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων. Το αντίτυπο της Χάρτας του Ρήγα θα πλαισιώνουν χάρτες, παλαίτυπα εποχής και νομίσματα από τις Συλλογές του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων, τα οποία απεικονίζονται σε αυτήν.

Η είσοδος στο Μουσείο θα είναι ελεύθερη στις 25 Μαρτίου (Εθνική εορτή).

Υποστηρικτές: Κοινότητα και Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Νικολάου Καπεσόβου, Δήμος Ζαγορίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Καπεσόβου «Αλέξης Νούτσος», Εταιρεία Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων, ΧΡΩΜΟΕΠΙΛΟΓΗ Π. Καρράς, Βίκος ΑΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]