Λαϊκή Συσπείρωση Ιωαννίνων:Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου διέγραψε πρόστιμο ύψους 1,5 εκ ευρώ σε εταιρεία εμφιάλωσης

Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου  Ιωαννιτών στην χθεσινή συνεδρίαση για δεύτερη φορά διέγραψε πρόστιμο ύψους 1,5 εκ ευρώ σε εταιρεία εμφιάλωσης. Συγκεκριμένα και η δεύτερη εταιρεία εμφιάλωσης της πόλης που στερούνταν άδεια εμπορίας απαλλάχθηκε από την επιβολή προστίμου με την χθεσινή από
φαση, όπως ακριβώς και η κυβέρνηση απαλλάσει από τη φορολογία και τα χαράτσια το μεγάλο κεφάλαιο.
Η χθεσινή συζήτηση ήταν καταδικασμένη, στα πλαίσια της “δίκαιης ανάπτυξης”, να καταλήξει σε ακόμα μία διαγραφή προστίμου. Φυσικά η διαγραφή του προστίμου, καμία σχέση δεν έχει με ίσες ευκαιρίες αλλά με την πολιτική επιλογή των παρατάξεων που δηλώνουν μεν ακομμάτιστες αλλά είναι “μέχρι το μεδούλι” ταγμένες υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου, όλες μαζί (Δημοτική Αρχή και Αντιπολίτευση), να δίνουν γη και ύδωρ στους επιχειρηματίες αφού όπως προσπάθησαν κι εχθές να μας πείσουν, από αυτούς θα έρθει η σωτηρία της χώρας κι όχι από τη εργατική τάξη που παράγει τον πλούτο.
Η απόφαση αυτή δεν μας ξαφνιάζει αφού η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου εναρμονίζεται πλήρως με την πολιτική τόσο της σημερινής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων που στόχο έχει την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
Πιο συγκεκριμένα η πλειοψηφία της Δημοτικής Αρχής, μαζί με το σύνολο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ψήφισαν την διαγραφή του προστίμου στο βιομήχανο με τη στήριξη της παράταξης Μπαρτζώκα και της μισής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ.   Για την προστασία της κερδοφορίας του κεφαλαίου ο Δήμαρχος με χαρακτηριστική ευκολία έγραψε “στα παλαιότερα των υποδημάτων” του την απόφαση της Οικονομικής υπερ της επιβολής προστίμου, στην οποία είχε την πλειοψηφία με το επιχείρημα ότι δεν ζημιώνεται ο Δήμος αν δεν επιβληθεί πρόστιμο! Διαπιστευτήρια στο βιομήχανο όμως έδωσαν και οι ίδιοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας με τον κ. Μανταλόβα να δηλώνει ευθαρσώς ότι ενώ στην προηγούμενη συνεδρίαση ψήφισε την επιβολή προστίμου (στη άλλη εταιρεία εμφιάλωσης) αλλά τελικά το πρόστιμο διαγράφηκε, στη σημερινή συνεδρίαση δεν θα ψηφίσει υπέρ της επιβολής γιατί θα είναι άδικος απέναντι στους προηγούμενους! Ομοίως η κα Βαρτζιώτη ανέφερε την “ευαισθησία” που πρέπει να δείξει το Δημοτικό Συμβούλιο απέναντι στην επιχείρηση.
Την ίδια στιγμή όμως καμία ευαισθησία δεν έχει δείξει ποτέ η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου για τους μεροκαματιάρηδες που στο κυνήγι της επιβίωσης στερούνται εγγράφων και πληρώνουν πρόστιμα, όσες διαμαρτυρίες κι αν κάνουν, όπως φαίνεται και στην απόφαση που είναι αναρτημένη και σας στέλνουμε.
Η αξιωματική αντιπολίτευση υιοθέτησε μέχρι κεραίας την επιχειρηματολογία της επιχείρησης για την διαγραφή του προστίμου και ομοίως πέρασε με άριστα τις εξετάσεις στο μεγάλο κεφάλαιο της περιοχής. Ο κ. Μπαρτζώκας διέκρινε ότι δεν υπήρχε δόλος στην επιχείρηση που δεν είχε άδεια, πράγμα που προφανώς διέκρινε στον καλαμποκά πριν λίγα χρόνια και για αυτό και συμφώνησε να του επιβληθεί πρόστιμο.
Η δε παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, δυσκολεμένη από τους όρκους πίστης που δίνει η κυβέρνηση στο μεγάλο κεφάλαιο, απογείωσε την “δίκαιη ανάπτυξη” ψηφίζοντας και υπέρ της επιβολής προστίμου αλλά και εναντίον.
Σα να μην είναι αρκετή η υπεράντληση νερού που γίνεται και από τις 2 εταιρίες εμφιάλωσης του λεκανοπεδίου, σα να μην έφταναν τα υπερκέρδη από την εμπορία ενός κοινωνικού αγαθού στο οποίο δεν έπρεπε να υπάρχει απολύτως καμία επιχειρηματική δραστηριότητα και να αξιοποιείται μόνο για την ικανοποίηση των αναγκών του λαού,  αρνήθηκαν να επιβάλλουν ένα πρόστιμο 1,5 εκατ. που δεν αντικατοπτρίζει ούτε ένα μικρό μέρος των πραγματικών οφειλών των εταιριών εμφιάλωσης προς το Δήμο, από τα κέρδη που βγήκαν όλα αυτά τα χρόνια εξαιτίας της εμπορίας νερού, ενώ δεν είχαν άδεια.
Ο κάθε μεροκαματιάρης, ο κάθε εργάτης, ο κάθε απλός εργαζόμενος, ο απλήρωτος εργαζόμενος, ο άνεργος της πόλης   που παρά τη θέληση του βρίσκεται να χρωστά σε εφορείες, τράπεζες και να κινδυνεύει να του πάρουν ακόμα και το σπίτι έχει κάθε λόγο να εξοργίζεται με τέτοιες αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής που δεν θα τις έβλεπε ποτέ για τον εαυτό του. Οφείλει όμως να βγάλει συμπεράσματα για αυτούς που εχθές περηφανεύονταν ότι έχουν την εμπιστοσύνη του λαού. Να τους γυρίσει την πλάτη και να μην τους αφήνει “σε χλωρό κλαρί” από εδώ και μπρος. Λύση προς  όφελος του λαού, με την εξουσία στους εκφραστές του κεφαλαίου δεν πρόκειται να δει. Όσο αυτοί έχουν την εξουσία το νερό θα “χαρίζεται” για να βγάζει κερδος το κεφάλαιο, κι ο λαός θα το χρυσοπληρώνει μαζί με τα πρόστιμα που θα του επιβάλλουν Κυβέρνηση, Δήμοι, Περιφέρειες, Τράπεζες, Ασφαλιστικά Ταμεία κλπ.
Τώρα είναι η ανάγκη για οργάνωση της λαϊκής πάλης, για άμεσα μέτρα πραγματικής ανακούφισης και κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών που απολαμβάνει το μεγάλο κεφάλαιο τόσο από την Κυβέρνηση όσο και από τους Δημους και την Περιφέρεια. Για κατάργηση των φόρων και των τελών στους άνεργους και τους απλήρωτους. Για φτηνό και καθαρό νερό χωρίς ανατιμήσεις, χαράτσια και πρόστιμα, καμιά διακοπή υδροδότησης σε λαϊκά σπίτια λόγω χρεών, διαγραφή των προστίμων. Για δωρεάν παροχές από τις δημοτικές υπηρεσίες και 45% φορολογία στα κέρδη - διανεμόμενα και μη - του κεφαλαίου.


δείτε  εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]