ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Λ. Αυγενάκης: Στόχος της ΝΔ η δημιουργία 120.000 θέσεων εργασίας το χρόνο

Η δημιουργία 120.000 θέσεων εργασίας το χρόνο είναι στόχος της ΝΔ, σημείωσε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Λευτέρης Αυγενάκης, που υπογράμμισε τον καθοριστικό ρόλο της περιφέρειας στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

«Η μεγάλη πρόκληση για το 2018 είναι η προσαρμογή του προγράμματός μας σε περιφερειακό, αλλά και σε τοπικό επίπεδο» ανέφερε ο κ. Αυγενάνης, κατά την επίσκεψή του στη Νεάπολη της Λακωνίας, σημειώνοντας ότι η ΝΔ διαμορφώνει ένα πρόγραμμα τοπικών προτεραιοτήτων «που θα υποστηρίξουν τον κεντρικό προγραμματικό μας λόγο και παράλληλα εντοπίζουμε τους κατάλληλους πρεσβευτές αυτού του προγράμματος, σε επίπεδο περιφέρειας και δήμου».

Αναφερόμενος στα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο κ. Αυγενάκης σημείωσε ότι «στο πλαίσιο και της συνταγματικής αναθεώρησης θα προταθεί η ενίσχυση των περιφερειών και των δήμων. Θα πρέπει να σπάσουμε τον βραχνά γραφειοκρατίας, ο οποίος δεν επιτρέπει πολύ συχνά στους δημάρχους και στους περιφερειάρχες απλά να κάνουν τη δουλειά τους με έργα τα οποία καθυστερούν αδικαιολόγητα, με πόρους οι οποίοι υπάρχουν, με αδειοδοτικές διαδικασίες οι οποίες πηγαινοέρχονται και γίνονται μπαλάκι μεταξύ της αιρετής περιφέρειας, της αποκεντρωμένης περιφέρειας». «Οι δήμοι», συνέχισε, «θα πρέπει να εξερευνήσουν σε μεγαλύτερο βάθος τις δυνατότητες συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα».

Σημείωσε επίσης ότι το πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προβλέπει ενίσχυση των αγροτών, με την μετάβασή τους σε «μία νέα εποχή με διεθνώς ανταγωνιστικές και δυναμικές καλλιέργειες». «Το σχέδιο της Ν.Δ. για επανεκκίνηση της οικονομίας και την ‘αναγέννηση’ της ελληνικής περιφέρειας θέτει ως στόχο την προσέλκυση επενδύσεων ύψους 100 δισ. ευρώ μέσα σε μία πενταετία» κατέληξε.

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]