Η Ενωση Εργαζομένων του ΟΤΕ κατά της Siemens

Το καθεστώς της Siemens συνεχίζεται…

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής Στρατηγικού Σχεδιασμού
της “Ελλήνων Πολιτείας”
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr

Φίλε αναγνώστη, από αυτήν εδώ την εφημερίδα τα τελευταία χρόνια έχει γίνει επανειλημμένα αναφορά για το ρόλο που έπαιξε ο Τεχνικός Διευθυντής Τηλεπικοινωνιών της Siemens Ηλίας Γεωργίου, κατηγορούμενος στη δίκη των “64άρων” στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τα “μαύρα ταμεία” της, μέσω των οποίων δωροδοκούνταν πολιτικά πρόσωπα προκειμένου η γερμανική εταιρεία να συνάπτει συμβάσεις έργων πολλών δισεκατομμυρίων με τον ΟΤΕ, για περισσότερα από 25 χρόνια!

Να γίνει κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση Σέκερη Γεωργίου…

Και από τη στιγμή που ο υφιστάμενος του Ηλία Γεωργίου, κατηγορούμενος Χρήστος Καραβέλας, Οικονομικός Διευθυντής του τμήματος του κ. Γεωργίου και προϊστάμενος του βασικού μάρτυρα στην εν λόγω δίκη Ευαγγέλου Σέκερη, είναι φυγόδικος, είχαμε ζητήσει να γίνει κατά αντιπαράσταση εξέταση  του Ευάγγελου Σέκερη με τον Ηλία Γεωργίου!
Όπως επίσης, είχαμε ζητήσει να εξεταστούν επιτέλους συγκεκριμένοι μάρτυρες, υψηλόβαθμοι υπάλληλοι της Siemens, του ΟΤΕ, αλλά και της Intracom του Σωκράτη Κόκκαλη! Οι οποίοι λάμπουν διά της απουσίας τους (άραγε πιο μακρύ χέρι τους προστατεύει;), προκειμένου να αποκαλυφτεί η πάσα αλήθεια για εκείνη την κατασκότεινη περίοδο! Να αποκαλυφτεί, ποιοι ήταν οι πολιτικοί που τα “έπαιρναν” για να προάγουν τα συμφέροντα της Siemens!

Να χαρακτηριστεί προστατευόμενος μάρτυρας ο Σέκερης…

Είχαμε επίσης ζητήσει ο μάρτυρας Ευάγγελος Σέκερης, ο οποίος προέρχεται από πολιτική οικογένεια (σ.σ. εξ αγχιστείας συγγενής του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο πατέρας του Ναύαρχος Αθανάσιος Σέκερης Διοικητής του ΟΤΕ από το 1977 – 1981, ο πρώτος του εξάδελφος, Ευάγγελος Σέκερης και αυτός, είναι νυν Πρόξενος της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη) να τεθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, όπως συνέβη και στην περίπτωση της Novartis, όπου φαίνεται ότι τελικά άνοιξαν πολλά στόματα!
Γιατί, δεν είναι δυνατόν συγκεκριμένοι μάρτυρες, που από ότι  φαίνεται εγγράφως είχαν διαχωρίσει τη θέση τους από τις πρακτικές που ακολουθούσε η εταιρεία στη χώρα μας να βρίσκονται εκτεθειμένοι και απροστάτευτοι!
Όπως ακριβώς συνέβη πριν από λίγο καιρό, με τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γιώργο Καρατζαφέρη, που ούτε λίγο ούτε πολύ, εμμέσως πλην σαφώς, απείλησε δημόσια τον μάρτυρα της δίκης και εν ενεργεία διευθυντικό στέλεχος της Siemens, κ. Ευάγγελο Σέκερη, πως θα έχει κακό τέλος αν δεν αποκαλύψει όλη την αλήθεια!
Η εκ νέου κατάθεση του Ευαγγέλου Σέκερη, γίνεται ακόμα πιο επιτακτική αυτή την περίοδο, που φαίνεται ότι ο πρώην μπατζανάκης του, πρώην Πρωθυπουργός της χώρας Αντώνης Σαμαράς, εμπλέκεται και στο σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας Novartis!
Η κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έπεσε από τον Σαμαρά…

Να θυμίσουμε πως, η δίκη της Siemens συνεχίζεται στις 13, 14, και 15 Φεβρουαρίου 2018 και θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αν τελικά η ηγεσία της ελληνικής δικαιοσύνης θα δώσει όλα εκείνα τα απαραίτητα κίνητρα σε αυτούς που θέλουν πραγματικά να πουν όλη την αλήθεια!
Άλλωστε, και ο Μίκης Θεοδωράκης, την Κυριακή ημέρα του συλλαλητηρίου στην Αθήνα, με άρθρο του στη Real News δικαίωσε και εμένα προσωπικά, που γράφω δημοσιεύοντας αποκλειστικά έγγραφα στην Ελεύθερη Ώρα από το 2010, πως την κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1993 την έριξε η Siemens και ο Αντώνης Σαμαράς!
Με την ταυτόχρονη επιβεβαίωση του μάρτυρα Ευάγγελου Σέκερη, που με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο εξήγησε πρόσφατα στο δικαστήριο πως, η κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έπεσε για τα ψηφιακά από τον Αντώνη Σαμαρά!

Το καθεστώς συνεχίζεται…

Σήμερα, θα σας παρουσιάσω μια επιστολή, που έστειλε στη Διοίκηση του ΟΤΕ, η Ένωση Εργαζομένων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Οργανισμού (ΕΕΤΕ – ΟΤΕ), η οποία φέρει αριθμό πρωτοκόλλου 2382 και ημερομηνία 19 Ιανουαρίου 2017! 
Θέμα αυτής της επιστολής: Χριστούγεννα για Siemens …παράταση για εργαζομένους! Έτσι, θα διαπιστώσετε πως δεν έχει αλλάξει κάτι και το καθεστώς της Siemens συνεχίζεται!
Παρακάτω, αυτούσιο το συγκλονιστικό κείμενο και αναμένουμε απαντήσεις από τη σημερινή Διοίκηση του ΟΤΕ:
«Τη στιγμή που η Διοίκηση συμφωνούσε με την ΟΜΕ-ΟΤΕ για την παράταση της ΣΣΕ για 3 μήνες, αρνούμενη να αποδεχθεί  βασικά αιτήματα των εργαζόμενων για μία αξιοπρεπή διαβίωση και δίκαιη αμοιβή, τη στιγμή που οδηγηθήκαμε σε γιορτές με όλη αυτή την ανασφάλεια, που η τρίμηνη παράταση γέννησε, την ίδια στιγμή ο ΟΤΕ  εμφανίζεται να  φροντίζει να πληρώσει πακτωλό εκατομμύριων στη Siemens στις 19 Δεκεμβρίου 2017 αποδεχόμενος παλιότερο χρέος το οποίο όμως δεν έχει τελεσιδικίσει. Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι! Πολλά τα ερωτήματα και θέλουμε απαντήσεις:
      1.   Αληθεύει ότι  ο ΟΤΕ έσπευσε να πληρώσει τη SIEMENS μαζί με μέρος των τόκων, τη στιγμή που είναι σε εκκρεμότητα η δίκη για τα μαύρα ταμεία και το ρόλο της εταιρείας στον ΟΤΕ; Αν ναι, τι περιλαμβάνει ο συμβιβασμός αυτός;
      2.   Είναι αλήθεια ότι ο ΟΤΕ απέσυρε την έφεση στην πρωτόδικη απόφαση 1174/2016 του Πρωτοδικείου Αθηνών; Η απόφαση υποχρεώνει τον ΟΤΕ να καταβάλει 22 εκατ. ευρώ στη Siemens και επιπλέον 15 εκατ. ευρώ ως τόκους υπερημερίας;
      3.   Γιατί ενώ εκκρεμεί στα Γερμανικά δικαστήρια η αγωγή του ΟΤΕ επιχείρησε, να κλείσει ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα; Για ποιο λόγο κατέφυγε στα Γερμανικά δικαστήρια και μάλιστα στα Βαυαρικά και όχι στα Ελληνικά που είναι καθ’ ύλην αρμόδια;
      4.   Για ποιο λόγο έκανε τα τελευταία χρόνια,  χρήση του υλικού της  Siemens με παραλαβές και παραγγελίες χωρίς να αποπληρώνει τις υποχρεώσεις του, γεννώντας με αυτό τον τρόπο οφειλές και τόκους;
Κύριοι της Διοίκησης οι εργαζόμενοι τόσο του ΟΤΕ αλλά και της Siemens, έχουν πληρώσει ακριβά στο παρελθόν κακές επιλογές και  παρασιτικές συμπεριφορές του ανώτατου management και των δύο εταιρειών. Δεν πιστεύουμε ότι ισχύει κάτι αντίστοιχο, μας είναι όμως πραγματικά δύσκολο να καταλάβουμε τη συγκεκριμένη απόφαση τη συγκεκριμένη στιγμή! Πραγματικά θα χαρούμε να μας εξηγήσετε. Σε κάθε περίπτωση θα θέλαμε να προτάξετε την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας ενόψει ΣΣΕ και όχι των απαιτήσεων της Γερμανικών συμφερόντων  Siemens. Άλλωστε στη ζωή όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων! Εν αναμονή των απαντήσεων σας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]