ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Απο τη Siemens στα ..συλλαλητήρια και τη Novartis ..

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής Στρατηγικού Σχεδιασμού
της “Ελλήνων Πολιτείας”
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr

Ή δίκη για τα “μαύρα ταμεία” της Siemens βρίσκεται σε ένα πολύ κομβικό σημείο. Είναι δεδομένο ότι, οι καταθέσεις των μαρτύρων ολοκληρώνονται σε λίγες εβδομάδες (σ.σ.  πιθανολογείται πως θα είναι μέσα στο Φεβρουάριο)!
Όλοι όσοι από μας είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε από κοντά την πρώτη αυτή η φάση, έχουμε καταλήξει πλέον σε κάποια πολύ ασφαλή συμπεράσματα.
Σε αυτήν την πολύκροτη δίκη για τις λαδιές της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας, κατέθεσαν πρώην στελέχη του ΟΤΕ, πρώην και νυν στελέχη της Siemens, μεταξύ των οποίων και η πρώην συνεργάτης - γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Κατερίνα Τσακάλου, καθώς και διάφοροι άλλοι χρηματιστές, τραπεζίτες και λοιποί!

Γιατί κύριοι δικαστές δεν καλείτε όσους ήταν στον πυρήνα των γεγονότων;
 
Απουσίαζαν όμως, όπως κατ΄ επανάληψή έχουμε αναφερθεί από την εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα κομβικοί μάρτυρες - πρωταγωνιστές των προγραμματικών συμφωνιών με τον ΟΤΕ, όπως ο Μπέρνχαρτ Ντόμπεκ Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens, ο Οικονομικός Διευθυντής της Τάκης Κρέπαπας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens Τηλεβιομηχανική Νικόλαος Τάτσικας, ο Διευθυντής Τηλεπικοινωνιών Αθανάσιος Ρουσόπουλος, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Siemens Νάσος Κοντονάτσιος, ο Σπυρίδων Σκοπελίτης και άλλοι! Τους οποίους κύριοι δικαστές εάν τους καλούσατε για να καταθέσουν, αφού ήταν στον πυρήνα των γεγονότων της δίκης που εξετάζετε, τότε πράγματι ο ελληνικός λαός θα μάθαινε φρικιαστικές αλήθειες! 
Απουσιάζουν επίσης, οι πρωταγωνιστές της άλλης πλευράς: ο Γεώργιος Χρυσολούρης, ο Πέτρος Λάμπρου, ο Λεωνίδας Παπαδημάτος, ο Σπύρος Λούβρος κι άλλα υπηρεσιακά στελέχη πρωταγωνιστές την περίοδο εκείνη στον ΟΤΕ!
Και βέβαια απουσιάζει ολοκληρωτικά η Intracom, ο Πρόεδρός της Σωκράτης Κόκκαλης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της περιόδου εκείνης Τσουκαλίδης, ο Οικονομικός Διευθυντής της Νάνος και πολλοί άλλοι!

Γιατί κύριοι δικαστές απαξιώνεται τις αποκαλύψεις Σέκερη;

Ελάχιστοι από το πλήθος μαρτύρων που εξετάστηκαν είπαν αλήθειες από πραγματικά γεγονότα, όσον αφορά στην προγραμματική συμφωνία! Ο κυριότερος και πλέον αποκαλυπτικός μάρτυρας ήταν το εν ενεργεία διευθυντικό στέλεχος της Siemens Ευάγγελος Σέκερης, επί πολλά χρόνια μπατζανάκης του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά!
Θα σταθούμε για μία ακόμη φορά στην κατάθεσή του εν λόγω μάρτυρα και θα επικεντρωθούμε στα πιο σημαντικά σημεία της πολύωρης κατάθεσης του στο Εφετείο Κακουργημάτων των Αθηνών!
Μας μίλησε για το ότι η απόφαση των προγραμματικών συμφωνιών ήταν μία ειλημμένη απόφαση από το 1993! Η επιλογή των δύο εταιριών, Siemens και Intracom ήταν μια πολιτική απόφαση που ελήφθη πανηγυρικά το 1986 επί κυβερνήσεως ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ευλογήθηκε και από τα άλλα κόμματα στην περίοδο της συγκυβερνήσεως το 1989!
Έκανε εκτενή αναφορά στο παρασκήνιο και στις συμβάσεις που μοιράζονταν οι δύο εταιρείες αφήνοντας ουσιαστικά για πάρα πολλά χρόνια εκτός “τηλεπικοινωνιακής πίτας” τους άλλους επίδοξους προμηθευτές του ΟΤΕ!
Όπου γίνονταν απευθείας αναθέσεις συμφωνιών κάτω απ’ το τραπέζι με αλλαγές τιμών την τελευταία στιγμή και μοιρασιά της πίτας αρχικά 5050 μετέπειτα 6535 υπέρ
της Intracom του Σωκράτη Κόκκαλη!
Άλλωστε, όπως άφησε να εννοηθεί ο μάρτυρας το βρώμικο παιχνίδι το είχε αναλάβει η Intracom γιατί απλά η Siemens ακολουθούσε και όπως χαρακτηριστικά είπε: “αν δεν υπήρχε Intracom, είναι βέβαιο πως, δεν θα υπήρχε και η Siemens μέσα στον ΟΤΕ! Μίλησε επίσης για τον σκανδαλώδη τρόπο με τον οποίον έπεσε η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με δικαιολογία το Σκοπιανό, πολύ επίκαιρο θέμα και σήμερα! Αναφέρθηκε στις εντολές που είχε πάρει τότε από το Χρήστο Καραβέλα για να αλλάξουν τις τιμές κατά 0,5% ώστε να βγει ακριβότερη η Siemens στο διαγωνισμό, τον οποίο θα κέρδιζε λίγες εβδομάδες αργότερα Intracom του Σωκράτη Κόκκαλη! Σ’ αυτήν την τεράστια προμήθεια, τότε, άνω των 65 δισεκατομμυρίων δρχ,
ο μάρτυρας αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Siemens προμήθευε την Intracom με συγκεκριμένα υλικά τα οποία η Intracom μετά τα πουλούσε στον ΟΤΕ και πληρωνόταν! Αλλά η Siemens δεν έπαιρνε ποτέ τα λεφτά της πίσω! Μάλιστα πάνω σ’ αυτό και στα ανείσπρακτα τιμολόγια άνω των 7 δισεκατομμυρίων δρχ ο ίδιος ο μάρτυρας αναφέρθηκε στο ακροατήριο ότι, αυτό συνέβη την περίοδο της πτώσης της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη!
Αναφέρθηκε επίσης, στην αναφορά του κατηγορούμενου Ηλία Γεωργίου στο γραφείο του επίσης κατηγορούμενου – φυγόδικου Χρήστου Καραβέλα πως, ο “Συλιβρίδης” (σ.σ. Συμπιλίδης- βουλευτής της ΝΔ) έριξε την κυβέρνηση! Και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας, τον διόρθωσε, λέγοντας πως τον λένε Συμπιλίδη!
Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στις προγραμματικές συμφωνίες για τις οποίες άλλωστε διεξάγεται σήμερα η δίκη! Και υπονόησε σαφώς με παραδείγματα ότι, τα χρήματα που φέρονται ότι διακινήθηκαν για την προγραμματική συμφωνία με εξαίρεση τα 56.000.000 που βρέθηκαν σε συγκεκριμένους λογαριασμούς, τα έφαγαν μόνοι τους!
Σε έντονη πίεση του Προέδρου της δίκης αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα στελέχη της εταιρείας, όπως τον Αθανάσιο Ρουσόπουλο, τον Αθανάσιο Κοντονάτσιο, τον Αναστάσιο Ψυχογιό και άλλους του Τομέα Τηλεπικοινωνιών της εταιρείας!
Αναφέρθηκε επίσης, στο νούμερο ένα πρόσωπο της εποχής εκείνης, τον Οικονομικό Διευθυντή της Siemens Τάκη Κρέπαπα!
Έκανε αναφορά σε offshore εταιρεία – φαντομά, στην οποία εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα! Μίλησε και για εμπλοκή του Ηλία Γεωργίου στα Panama papers! Που όπως αντελήφθησαν όλοι, η Έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων πέρασε πολύ χλιαρά, χωρίς να δείξει πως θέλει να το ψάξει περισσότερο! Γιατί;

Η Τσακάλου, ο Σέκερης και η επιλεκτικότητα της Έδρας…

Είναι γνωστό ότι, πίσω από την offshore εταιρεία “παλαμάκια” κρύβονται μεγάλα πολιτικά ονόματα κυρίως από το χώρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ουδείς μέχρι σήμερα πλην του συγκεκριμένου μάρτυρα είχε τολμήσει να αναφερθεί, ειδικότερα σε ένορκη κατάθεση!
Αν σ’ όλα αυτά, κάποιος συμπεριλάβει και το σόου της πρώην γραμματέως του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Αικατερίνης Τσακάλου, η οποία ως γνωστόν τα τελευταία χρόνια φλέρταρε με τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά, θέλοντας τότε, προφανώς, να καρφώσει την οικογένεια Μητσοτάκη, μετέπειτα φλέρταρε με το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη και σήμερα απ’ ό,τι φαίνεται, με την παρουσία του κ. Γιάννη Ματζουράνη για την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, βγάζει αρνητικά συμπεράσματα για το που οδηγείται η εν λόγω δίκη!
Γιατί, πώς εξηγείται ότι η Έδρα καλεί για κατάθεση δεύτερη φορά την κ. Τσακάλου, τάχατες για να “αποκαλύψει” ότι ο Κώστας Σημίτης ήταν σε ατζέντα ραντεβού του Μιχάλη Χριστοφοράκου και την οποία ξαφνικά ανακάλυψε;
Ωστόσο, η εφημερίδα μας φωνάζει εδώ και 8 χρόνια: Αξιοποιήστε την γνώση, την ετοιμότητα μαρτύρων, όπως του Ευάγγελου Σέκερη, για να δώσετε επιτέλους ένα τέλος στις βρωμιές και να σπάσει το απόστημα δεκαετιών!

Ο τρόμος της κυβέρνησης από τα συλλαλητήρια…

Τα πρόσφατα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών τρομοκράτησαν την κυβέρνηση και ξαφνικά αποφάσισε να γίνει εκείνη τρομοκράτης!
Έτσι, προκειμένου να ρίξει τα φώτα της δημοσιότητας σε άλλο θέμα από το Σκοπιανό και επειδή γνώριζε το στραπάτσο που θα πάθαινε από την οργή του κόσμου στην συμμετοχή του σε αυτά τα συλλαλητήρια, φρόντισε να φέρει στην επικαιρότητα το διεθνές σκάνδαλο της Novartis!
Για το οποίο είχαμε κατά το παρελθόν ασχοληθεί και θα ασχοληθούμε εκ νέου!
Θεωρώντας πως, είναι εξ ίσου μεγάλο πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο με αυτό της Siemens! Όμως, είναι άλλο να βασίζει η κυβέρνηση κατηγορίες για χρηματισμό, ακόμη και σε πρώην Πρωθυπουργούς, με καταθέσεις προστατευομένων μαρτύρων, μέσω παράνομης διαδικασίας και είναι άλλο να απαξιώνονται τεχνηέντως μάρτυρες στη δίκη της Siemens, με ονοματεπώνυμο!
Πιστεύω πως με την ενέργειά της αυτή, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πνίγεται και προσπαθεί να πιαστεί από τα μαλλιά της!
Μη θέλοντας να πω ότι, η έρευνα για τη Novartis δεν πρέπει να πάει σε απόλυτο βάθος!
Πάντως, η κυβέρνηση μόλις άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]