Novartis και σκανδαλολογία κρίνουν ακόμη και το χρόνο των εκλογών

Τη συζήτηση για το χρόνο των εκλογών επαναφέρει στο προσκήνιο η υπόθεση Novartis και η διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή.

Γράφει ο Αιμίλιος Περδικάρης//thecaller.gr

Με την κυβέρνηση να είναι πλέον φανερό πως επιχειρεί την τελική επικοινωνιακή αντεπίθεσή της με την αξιοποίηση του λεγόμενου «ηθικού πλεονεκτήματος» της Αριστεράς και τα πυρά κατά της αντιπολίτευσης για ζητήματα διαφθοράς και διαπλοκής, το κρίσιμο ερώτημα είναι έως πότε μπορεί η υπόθεση Novartis - ή ενδεχομένως και άλλες αντίστοιχες υποθέσεις - να παραμείνει στο προσκήνιο, ώστε να αποκομίσει οφέλη από αυτήν η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ήδη, η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από την αξιοπιστία των προστατευόμενων μαρτύρων και όσων καταλογίζουν σε πολιτικά πρόσωπα, δεδομένου ότι προκύπτει από τη δικογραφία πως δεν είχαν άμεση αντίληψη των γεγονότων που περιγράφουν - με εξαντλητικές πάντως και γλαφυρές λεπτομέρειες. Πράγμα το οποίο περιπλέκει την κατάσταση ως προς τη θεμελίωση των κατηγοριών, εφόσον η διερεύνηση οδηγήσει μετά από Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής στην άσκηση διώξεων γι' αυτές τις κατηγορίες κατά πολιτικών προσώπων και την παραπομπή τους στο Ειδικό Δικαστήριο.Το πώς θα προχωρήσει η κοινοβουλευτική διερεύνηση της υπόθεσης αποτελεί, άλλωστε, ερωτηματικό και για την ίδια την κυβέρνηση. Πρακτικά, έχει δύο δυνατότητες. Η μία είναι η συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία, όμως, δεν έχει τη δικαιοδοσία της άσκησης διώξεων και παραπομπής πολιτικών προσώπων. Μπορεί, ωστόσο, να μετατραπεί ανά πάσα στιγμή σε Προανακριτική, εφόσον προκύψουν στοιχεία που είναι ικανά να στηρίξουν τις διώξεις.

Η συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής είναι, άλλωστε, η δεύτερη δυνατότητα που έχει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ωστόσο θα πρέπει να συντρέχουν οι προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο. Να υπάρχουν δηλαδή στοιχεία που να μπορούν να οδηγήσουν στην άσκηση διώξεων και την παραπομπή πολιτικών προσώπων στο Ειδικό Δικαστήριο.

Το τελευταίο ενδεχομένως είναι και το κλειδί στην όλη υπόθεση, αφού εάν τα στοιχεία που προκύπτουν από τη δικογραφία δεν μπορούν να στοιχειοθετήσουν σοβαρές κατηγορίες, η υπόθεση ενδέχεται να γυρίσει μπούμερανγκ κατά της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]