Τα Βιεννέζικα Βαλς Του Johann Strauss Στα Ιωάννινα Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου

Hungarian Ballet & Rajkό Orchestra
Τα κύματα του Δουνάβεως
Τα Βιεννέζικα Βαλς του Johann Strauss
Μαγικές Μελωδίες – Συναρπαστικοί Χοροί

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου και ώρα 8.00 μ.μ.
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών - Ιωάννινα

Ο Γιόχαν Στράους έμεινε στην ιστορία της μουσικής ως o «βασιλιάς του βαλς». Γεννήθηκε στις 25 Οκτωβρίου 1825 στη Βιέννη και ήταν ο μεγαλύτερος γιος του συνθέτη Γιόχαν Στράους του πρεσβύτερου (1804-1849). Συνέθεσε πάνω από 500 βαλς, πόλκες και καντρίλιες, ενώ διέπρεψε και στην οπερέτα. Έχει γραφτεί γι΄αυτόν πως “η Βιέννη χωρίς τον Στράους είναι όπως η Αυστρία, χωρίς τον Δούναβη”.
Το έργο “Τα Κύματα του Δουνάβεως” θεωρείται το βαλς των βαλς. Είναι το σήμα-κατατεθέν του Γιόχαν Στράους και ένα από τα δημοφιλέστερα κομμάτια της κλασσικής μουσικής.
Το έργο, ο πλήρης τίτλος του οποίου είναι “Στον όμορφο γαλάζιο Δούναβη” γράφτηκε το φθινόπωρο του 1866. Ο Στράους συνέθεσε τη μουσική και την αφιέρωσε στον ελληνικής καταγωγής μαικήνα των τεχνών και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Χορωδίας της Βιέννης, Νικόλαο Δούμπα.
Η πρεμιέρα του "Γαλάζιου Δούναβη" δόθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 1867, σε συναυλία της Ανδρικής Χορωδίας της Βιέννης στην αίθουσα Ντιάνα της Βιέννης. Το καλοκαίρι του 1867, το έργο παρουσιάστηκε στην ορχηστρική του εκδοχή στην Παγκόσμια Εμπορική Έκθεση των Παρισίων και αμέσως γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Η ορχηστρική εκδοχή του "Γαλάζιου Δούναβη" είναι αυτή που επικράτησε τελικά και εκτόξευσε τη δημοτικότητα του μουσικού αυτού έργου ανά του αιώνες.
Το διάσημο Hungarian Ballet εδώ και 50 χρόνια κατέχει μια αξιοζήλευτη θέση στον παγκόσμιο χάρτη του χορού κερδίζοντας διαρκώς διακρίσεις. Δημιούργησαν τη δική τους σχολή, καταχειροκροτήθηκαν στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου και επάξια θεωρούνται αυθεντία στα βιεννέζικα βαλς. Η άριστη τεχνική τους, η πειθαρχία, η μεγάλη παράδοση που πηγάζει από τους κορυφαίους δασκάλους Vela Szirmai και Tibor Somogyi, αποτελούν τη βάση για την πετυχημένη πορεία τους. Το ρεπερτόριό τους είναι πολυδιάστατο και φαντασμαγορικό και σε συνδυασμό με την εμπνευσμένη ορχήστρα Rajko θα μας ταξιδέψουν σ' ένα αξέχαστο μουσικό ταξίδι στα τέλη του 18ου αιώνα.

Διάρκεια : 120' με διάλειμμα

Τιμές Εισιτηρίων: 25€ πλατεία, 20€ εξώστης
Προπώληση:
Βιβλιοπωλείο Αναγνώστης, Πυρσινέλλα 11, τηλ. 2651034911
Βιβλιοπωλείο Κουμπλομάτης, Ναπολέων Ζέρβα 4-6, τηλ. 2651025627
Βιβλιοπωλείο Χάρτεξ, Πλατεία Δημοκρατίας, τηλ. 2651025436
Κατάστημα Ίρις, Σακκά Γρηγορίου 22 Α-Β

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]