Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων :Υποδοχή των φοιτητών Erasmus+ του τμήματος Οικονομικών Επιστημών

Υποδοχή των φοιτητών Erasmus+ του τμήματος Οικονομικών Επιστημών

Το τμήμα Οικονομικών Επιστημών του πανεπιστημίου Ιωαννίνων υποδέχεται την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 19 φοιτητές του προγράμματος Erasmus+ για το εαρινό εξάμηνο 2017-18.

Οι εισερχόμενοι φοιτητές μας αποτελούν πρεσβευτές του τμήματος Οικονομικών Επιστημών σε όλο τον κόσμο. Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και φορείς της περιοχής μας με σκοπό την ταχύτερη και ουσιωδέστερη ενσωμάτωση των αλλοδαπών φοιτητών στη ζωή και τα δρώμενα της πόλης και της περιοχής.

Αυτό το εξάμηνο το τμήμα Οικονομικών Επιστημών υποδέχεται φοιτητές από 6 χώρες: Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Κροατία, Ρουμανία και Τουρκία.
Την Τετάρτη 14/2/2018, στις 11:15πμ, στο αμφιθέατρο της κεντρικής βιβλιοθήκης του πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνεται επίσης ενημερωτική συνάντηση/συζήτηση για τα οφέλη της πρακτικής άσκησης Erasmus+ σε χώρα διαφορετική από τη χώρα σπουδών. Η Lorena Badanjak, μεταπτυχιακή φοιτήτρια του παν/μίου Ριέκα Κροατίας και ο Αθανάσιος Σταυρακούδης, συντονιστής του προγράμματος Erasmus+ του τμήματος Οικονομικών Επιστημών θα μιλήσουν και θα συζητήσουν με τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση τα οφέλη εργασιακής εμπειρίας στο εξωτερικό, α) πως οι φοιτητές μπορούν να λάβουν οφέλη μετακινούμενοι για λίγους μήνες στο εξωτερικό, β) πως οι επιχειρήσεις του δημόσιου και ιδιωτικού μπορούν να επωφεληθούν από την απασχόληση εισερχόμενων φοιτητών από το εξωτερικό, και γ) πως η κοινωνία συνολικά ωφελείται από τη διεθνή κινητικότητα φοιτητών και εργαζόμενων.  



Οι εκδηλώσεις είναι ανοικτές σε φορείς της πόλης και της περιοχής της Ηπείρου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]