Ψάχνεις για diesel ή βενζινοκίνητο;

Συγκρίνουμε τα υπέρ και τα κατά της συντήρησης τους!
Η συντήρηση ενός κινητήρα δεν είναι αμελητέα υπόθεση. Αντιθέτως είναι πολύ σημαντικό το service να γίνεται σωστά και ανά τακτά χρονικά διαστήματα, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η σωστή λειτουργία του κινητήρα αλλά και να μην μειώνεται η διάρκεια ζωής του.

Οι κινητήρες diesel συνήθως είναι πιο ανθεκτικοί.

Όσον αφορά λοιπόν τη συντήρηση, οι κινητήρες diesel είναι πιο ανθεκτικοί από τους βενζινοκινητήρες, πράγμα που σημαίνει ότι οι επισκέψεις στο συνεργείο δεν είναι τόσο συχνές. ΠαρΆόλα αυτά, όταν έρθει εκείνη η ώρα, υπό ιδανικές συνθήκες (συνεπής συντήρηση, καθαρό καύσιμο) το κόστος ενός service είναι περίπου το ίδιο και στις δύο περιπτώσεις. Αν όμως οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές, στα diesel υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος να προκύψει πιο σοβαρή και πολυέξοδη βλάβη.

Τα έξοδα επισκευής κινητήρων diesel είναι μεγαλύτερο.

Αν ένα αυτοκίνητο diesel δεν είναι καλά συντηρημένο, τότε ενδέχεται να προκύψουν μεγάλα έξοδα που δεν θα έχεις υπολογίσει. Ένα κλασικό παράδειγμα είναι το φίλτρο κατακράτησης μικροσωματιδίων, το λεγόμενο DPF, του οποίου η αντικατάσταση είναι ιδιαίτερα ακριβή. Αυτό πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση και όχι βουλωμένο και βρόμικο.

Η ποιότητα καυσίμου πολύ σημαντικός παράγοντας. Η βενζίνη πιο ασφαλής επιλογή!

Επίσης, σημαντικό ρόλο παίζει η ποιότητα καυσίμου που μπαίνει στον κινητήρα. Σε έναν κινητήρα βενζίνης μπορείς να προλάβεις τον κίνδυνο βάζοντας καλή βενζίνη από επιλεγμένο πρατήριο ή απλώς, 100άρα. Στα diesel όμως είναι πιο δύσκολο αφού το καύσιμο είναι παντού το ίδιο. Επομένως, οι αντλίες πετρελαίου και όλα τα παρελκόμενα καταπονούνται περισσότερο με το κακό καύσιμο.

Μεγάλη σημασία έχει το σωστό και τακτικό καθάρισμα.

Τέλος, όποια από τις δύο κατηγορίες και να επιλέξει κανείς είναι εξίσου σημαντικό για την συντήρησή του κινητήρα να καθαρίζεται σωστά και ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Το «φύσηγμα» με πεπιεσμένο αέρα για να απομακρυνθούν τα όποια ξένα σώματα έχουν εισχωρήσει στον κινητήρα, όπως επίσης και η χρήση κουβά με σαπούνι και σφουγγάρι αντί για νερό με πίεση, που μπορεί να προκαλέσει κάποια βλάβη, θεωρούνται απαραίτητα. Επιπλέον, τα ηλεκτρικά- ηλεκτρονικά μέρη θα πρέπει να καλύπτονται έτσι ώστε να αποφευχθούν βραχυκυκλώματα και βλάβες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]