«CodeGirls», Διαδραστικό Πρόγραμμα Προγραμματισμού Για Κορίτσια 10-16 Ετών Στα Ιωάννινα

«CodeGirls» - Διαδραστικό πρόγραμμα προγραμματισμού για κορίτσια 10-16 ετών.

Η Αμερικανική Διπλωματική Αποστολή στην Ελλάδα και ο μη-κερδοσκοπικός οργανισμός Ματαρόα, φέρνουν για πρώτη φορά στα Ιωάννινα το CodeGirls, ένα καινοτόμο πρόγραμμα εκμάθησης κώδικα για κορίτσια ηλικίας 10-16 ετών. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Information Networks Institute του πανεπιστημίου Carnegie Mellon, του φροντιστηρίου ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ Ιωαννίνων και του Tuvunu Greek Mountain Tea.

Σε μια προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ των φύλων στους τομείς της τεχνολογίας και της μηχανικής, το πρόγραμμα αυτό φιλοδοξεί να εκπαιδεύσει, να εμπνεύσει και να εξοπλίσει νέα κορίτσια με δεξιότητες για να επιδιώξουν ευκαιρίες στον τομέα της πληροφορικής.

Με την χρήση καινοτόμων εργαλείων και με την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτριών, τα CodeGirls θα μάθουν:
- Πώς να δημιουργούν απλές ιστοσελίδες και να επικοινωνούν μέσω του Διαδικτύου
- Πώς να χρησιμοποιούν τις  γλώσσες προγραμματισμού HTML5 και CSS
- Τις δεξιότητες που απαιτούνται από, τελευταίας τεχνολογίας, εταιρίες πληροφορικής
- Τα μυστικά και το μέλλον των νέων τεχνολογιών

Το τετραήμερο πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί τα Σαββατοκύριακα 10-11 & 17-18 Μαρτίου 10.00-14.00, στο φροντιστήριο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ Ιωαννίνων, στη Λεωφόρο Δωδώνης 11 στο 3ο όροφο.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες. Απαιτείται προ-εγγραφή στο www.mataroa.org/ioannina.

Η ιδανική υποψήφια CodeGirl έχει πάθος για την τεχνολογία. Δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία στην πληροφορική, ή οποιαδήποτε εξειδίκευση στα μαθηματικά. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί μια μικτή ομάδα που θα αποτελείται από κορίτσια με διαφορετικά επίπεδα εμπειρίας και ποικίλα ενδιαφέροντα.
Οι συμμετοχές θα γίνονται δεκτές μέχρι την Τετάρτη, 7η Μαρτίου.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, παρακαλούμε επισκεφθείτε το: www.mataroa.org/ioannina, ενώ μπορείτε να βρείτε ενδεικτικό βίντεο στο https://youtu.be/zbzNVDfzcWI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]