Προκήρυξη μονίμων Καθαριότητας Δήμων & εμπειρία: Η γνώμη των νομικών

Στο μεγάλο θέμα της εμπειρίας, που ανέδειξε στα “θολά” σημεία της Προκήρυξης 3Κ/2018 για τις μόνιμες θέσεις ανταποδοτικών υπηρεσιών Καθαριότητας Δήμων, επανέρχεται σήμερα το epoli.gr σε συνέχεια πολυάριθμων ερωτημάτων αναγνωστών – “επισκεπτών”. [βλ. και ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ]
Σήμερα, λοιπόν, επιχειρούμε να διευκρινίσουμε τι ορίζει και τι… δεν ορίζει η Προκήρυξη για το ζήτημα και ποια είναι η γνώμη εμπειρότατων, ειδικών επί των εργασιακών θεμάτων του Δημοσίου νομικών.



Αντιπροσωπευτικό ερώτημα αναγνώστη

Πώς θα υπολογιστεί τελικά η εμπειρία στην Προκήρυξη;

«Σχετικά με το ζήτημα αυτό υπάρχουν αρκετές απορίες και σημεία της προκήρυξης που πρέπει να διευκρινιστούν.

Όπως φαίνεται υπάρχουν στην κατηγορία ΔΕ κάποιες θέσεις για την κάλυψη των οποίων θα προσμετρηθεί η εμπειρία και κάποιες για τις οποίες ο υποψήφιος δεν θα χρειάζεται να έχει τέτοια εμπειρία.

Στις θέσεις για τις οποίες η εμπειρία προσμετράται, αυτή θα μοριοδοτείται με 17 μόρια ανά μήνα και με ανώτερο όριο τους 24 μήνες για όσους έχουν απασχοληθεί προηγουμένως σε ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας των Ο.Τ.Α. και με 7 μόρια ανά μήνα και με όριο τους 84 μήνες για όσους έχουν προηγουμένως απασχοληθεί με συναφή καθήκοντα στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα.

Γνώμη μας είναι ότι η μοριοδότηση με 17 μόρια θα πρέπει να προσμετρηθεί υπέρ όλων όσων έχουν τις προϋποθέσεις του ν. 4479/2017, ανεξάρτητα αν για τις θέσεις αυτές απαιτείται ή όχι εμπειρία, διότι η πρόβλεψη των 17 μορίων προκύπτει από ειδικότερη διάταξη από αυτή του ά. 18 του ν. 2190/1994. Αυτό όμως είναι ένα θέμα που πρέπει να διευκρινιστεί.» 



Για το θέμα, που απασχολεί χιλιάδες εργαζομένους - δυνητικά υποψήφιους του μεγάλου διαγωνισμού, θα επανέλθουμε με απαντήσεις επί ειδικοτέρων ερωτήσεων, στην προσπάθειά μας να ξεδιαλύνουμε το θολό αυτό σημείο της Προκήρυξης.

*Σε συνεργασία με το Δικηγορικό Γραφείο «Σεραφείμ Λ. Ντουματσάς & Λάμπρος Σ. Ντουματσάς», Πανεπιστημίου 42, 106 79 Αθήνα, Τηλ. 210 3631640, 3641468
πηγη epoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]