Η «ακτινογραφία» του συλλαλητηρίου: Ποιοι είναι οι διοργανωτές, ποιοι θα μιλήσουν & τι στάση κρατούν τα πολιτικά κόμματα

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το συλλαλητήριο της Κυριακής στην Αθήνα και όλα δείχνουν ότι η συμμετοχή του κόσμου θα είναι μεγάλη. Τις τελευταίες ημέρες, μάλιστα, έχουν γίνει γνωστά από τις εμφανίσεις τους σε Μέσα Ενημέρωσης τα πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου.

Γράφει ο Αιμίλιος Περδικάρης//thecaller.gr

Πρόκειται, κατά κύριο λόγο, για τη δημοσιογράφο Γεωργία Μπιτάκου, το μέλος
της «Σπίθας» - της πολιτικής κίνησης που συσπειρώθηκε γύρω από τον Μίκη Θεοδωράκη - Μιχάλη Πατσίκα, τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, Γιώργο Τάτσιο και τη συντονίστρια της Επιτροπής Παμμακεδονικών Ενώσεων της Υφηλίου και πρόεδρο του Διεθνούς Ιδρύματος Μέγας Αλέξανδρος στο Λιτόχωρο Πιερίας, Νίνα Γκατζούλη. Σ' αυτούς, προστίθεται ως υπεύθυνος επικοινωνίας ο δημοσιογράφος, Στέργιος Καλόγηρος.

Τι πρόκειται, όμως, να δούμε το μεσημέρι της Κυριακής στο Σύνταγμα; Οι διοργανωτές υποστηρίζουν ότι το παρών θα δώσει κανονικά, στην εξέδρα, και όχι μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος ο Μίκης Θεοδωράκης. Επίσης, θα μιλήσουν ο συνταγματολόγος, Γιώργος Κασιμάτης και εκ μέρους της Εκκλησίας οι Μητροπολίτες Δράμας, Χίου και Σύρου. Το λόγο θα λάβουν και εκπρόσωποι διάφορων φορέων (π.χ. ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης), ωστόσο βασικός στόχος των διοργανωτών είναι οι ομιλίες να μην κρατήσουν περισσότερο από 2 ώρες, προκειμένου να μην κουραστεί ο κόσμος.



Σε ό,τι αφορά τα πολιτικά κόμματα και τη στάση τους, στο συλλαλητήριο θα παρευρεθούν αρκετά στελέχη της ΝΔ, δίχως ωστόσο η πραγματική πρόθεση της ηγεσίας του κόμματος να είναι η μετατροπή του συλλαλητηρίου σε αντικυβερνητική διαδήλωση. Επίσης, το παρών θα δώσουν οι βουλευτές και τα στελέχη των ΑΝΕΛ, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων (π.χ. Θανάσης Παπαχριστόπουλος). Διακριτικές αποστάσεις έχουν αποφασίσει να τηρήσουν, την ίδια ώρα, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι, με τη Φώφη Γεννηματά να δίνει τον τόνο σε πολιτικό επίπεδο, επιμένοντας στο αίτημά της για σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.

Αντιθέτως, παρά τους αρχικούς δισταγμούς, οι οποίοι εκφράστηκαν και στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και παρά τις προσωπικές σχέσεις Τσίπρα-Ιερωνύμου, η Εκκλησία θα δώσει το παρών στη συγκέντρωση της Κυριακής στην Αθήνα. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι έχουν οργανωθεί από ενορίες και μητροπόλεις εκδρομές από γειτονιές της Αθήνας έως και την επαρχία για το συλλαλητήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]