Ιωάννινα:Εκτός κινδύνου ο αστυνομικός Στη ΜΕΘ ο δράστης

Λόγω πληρότητας στην Αρτα ,στη ΜΕΘ του  Πανεπιστημιακού  Νοσοκομείoυ   Ιωαννίνων    μετεαφέρθηκε   και νοσηλεύεται σε  κρίσιμη κατάσταση ο 37χρονος ημεδαπός που  συνελήφθη στην Αρτα μετά απο  άγρια καταδίωξη και  ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς .
Στο νοσοκομείο  Αρτας διακομίσθηκαν και δύο αστυνομικοί ,με τον  έναν να έχει πάρει εξιτήριο ενώ τον άλλον να εξακολουθεί να νοσηλεύεται  χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του .
Στο μεταξύ η  Ένωση Αστυνονικών Υπαλλήλων Αρτας, με αφορμή την  αιματηρή συμπλοκή και τον τραυματισμό των δύο συναδέλφων τους  εξέδωσε  σχετική ανακοίνωση ζητώντας απο την Πολιτεία να κατανοήσει την ιδιαιτερότητά του λειτουργήματος  τους θεσμοθετώντας την επικινδυνότητα της εργασίας   τους.

"Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας εκφράζει της αμέριστη συμπαράστασή της στους συναδέλφους μας που τραυματίστηκαν εν ώρα υπηρεσίας κατά την ένοπλη συμπλοκή που έλαβε χώρα την 12/02/2018 στην περιοχή της Άρτας. Οι συνέδελφοι μας έδρασαν με θαυμαστό επαγγελματισμό και αφού εξάντλησαν όλα τα πρόσφορα μέτρα για την απόκρουση της απρόκλητης σε βάρος τους επίθεσης και ευρισκόμενοι σε νόμιμη κατάσταση άμυνας, κατάφεραν να εξουδετερώσουν τον ένοπλο δράστη.

Η Ένωσή μας από τις πρώτες ώρες στάθηκε στο πλευρό των συναδέλφων, μεταφέροντας τις ευχές όλων για ταχεία ανάρρωση και άμεσα θέσαμε στη διάθεσή τους το νομικό μας σύμβουλο Λαμπράκη Δημήτριο, το οποίο και ευχαριστούμε για την αμεση ανταπόκρισή του.

Ο Έλληνας αστυνομικός αποδεικνύει για μια ακόμα φορά περίτρανα οτι είναι πρόθυμος να εκτελέσει το καθήκον του, με όποιους κινδύνους κι αν εγκυμονεί, επ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου.

Η Πολιτεία θα πρέπει επιτέλους να κατανοήσει την ιδιαιτερότητά του λειτουργήματος μας θεσμοθετώντας την επικινδυνότητα της εργασίας μας".

Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γεν. Γραμματέας
Αποτόρης Δημήτριος                                     Σγώρας Σωτήριος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]