Ιωάννινα:Διήμερο εκδηλώσεων στη Σφήνα

Αποκριάτικο Γλέντι στη ΣΦΗΝΑ
15 Φεβρουαρίου στις 8:30 μ.μ.
ΣΦΗΝΑ σας καλεί σε ένα κατ’ εξοχήν Αποκριάτικο Γλέντι διασκεδάζοντας όπως ξέρουμε. Μασκαρεμένοι ή και μη οπλισμένοι με καλή διάθεση όμως, σας περιμένουμε στο ζεστό και φιλόξενο χώρο της ΣΦΗΝΑΣ στην Αραβαντινού 6!

Ο 'Ρε Αλέξης" παρουσιάζει το "Η απολογία του Θεόφιλου Τσάφου"
16 Φεβρουαρίου στις 9:00 μ.μ.

Για δευτερη παρασκευη ο ρε αλεξης παρουσιαζει θεατρικο στη Σφηνα
Ο Θεατρικός μονόλογος του Ν. Κουνδουρου «Η Απολογία του Θεόφιλου Τσάφου»βασίστηκε σε αληθινά γεγονότα. Αφετηρία ήταν μία δολοφονία που είχε ταράξει την κοινή γνώμη επί Χούντας και την οποία ο γνωστός σκηνοθέτης διάβασε στις εφημερίδες λίγα χρόνια αργότερα. Ο Θεόφιλος Τσάφος, απόφοιτος της νομικής και ανακριτής της ΕΣΑ, είχε σκοτώσει τη φοιτήτρια φίλη του.
Οι πολιτικές αναφορές είναι σαφείς, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι το έργο γράφτηκε το 1973. Όμως, ακόμη και όταν απομακρύνεται το πολιτικό πλαίσιο, ακόμη κι αν σταματήσουμε για λίγο να σκεφτόμαστε τα αποτρόπαια εγκλήματα που έγιναν εκείνη την περίοδο, από τους όμοιους του Τσάφου, στο όνομα δήθεν ανώτερων ιδεών και πατριωτικών αερολογιών, το έργο παραμένει ζωντανό και πλούσιο ακόμη και σήμερα. Κι αυτό γιατί ο Κούνδουρος δεν επικεντρώνεται σε μια ρηχή καταγγελία του καθεστώτος αλλά βουτάει βαθιά μέσα σε έναν από τους χαρακτήρες που το στηρίζουν. Έναν χαμηλόβαθμο ΕΣΑτζή, έναν «χαφιέ» όπως τον αποκαλεί η φίλη του, δίνοντας την αφορμή για να ξεκινήσει το δράμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]