Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΤΑΣ .. για το χώρο του Ξενία

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ Άρτας είναι γνωστή και πάγια, όσον αφορά
το χώρο του Ξενία της Άρτας, εδώ και πολλά χρόνια. Είναι ένας χώρος μέσα στην καρδιά της πόλης και η αξιοποίησή του θα αποτελέσει αφορμή ώστε το κάστρο να είναι ανοιχτό και προσβάσιμο προς όλους τους πολίτες. Η όποια αξιοποίησή του, όμως, θα πρέπει να συνάδει με το συμφέρον των πολιτών και να πληροί τις προϋποθέσεις που θέτουν οι ανεξάρτητες υπηρεσίες του κράτους, για τη διαφύλαξη της ασφάλειας και της αισθητικής του αρχαιολογικού χώρου, στον οποίο βρίσκεται και το συγκεκριμένο κτίσμα.

Σε αυτό το πλαίσιο χαιρετίζουμε την απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αρταίων για την υποβολή πρότασης για ένταξη σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ ώστε το Ξενία να αξιοποιηθεί ως πολυχώρος αναψυχής και πολιτισμού.

Όσον αφορά την ανακοίνωση της ΝΟΔΕ ΝΔ Άρτας, θα πρέπει επιτέλους να κατανοήσουν κάποια στιγμή ότι ο καιρός της ανομίας και της αυθαιρεσίας έληξε δια παντός. Η απόφαση για τον τρόπο χρήσης και αξιοποίησης του συγκεκριμένου χώρου έχει παρθεί από το ανεξάρτητο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) του Υπουργείου Πολιτισμού και ήταν σαφής. Ο ΣΥΡΙΖΑ σέβεται τις αποφάσεις του ΚΑΣ. Θα πρέπει να ενημερώσουμε τη ΝΟΔΕ ΝΔ Άρτας ότι δεν αρμόζουν στη λογική της Αριστεράς και στην πολιτική μας κουλτούρα οι παρεμβάσεις στις όποιες αποφάσεις. Προφανώς κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια αλλά ο ελληνικός λαός μας επέλεξε για να φέρουμε τη διαφάνεια και την αξιοκρατία. Εμείς αυτές τις αρχές πρεσβεύουμε, με αυτές θα πορευτούμε μέχρι τέλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]