ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Ηπειρος: Κόπασαν οι χιονοθύελλες ..Ανοιχτοί όλοι οι δρόμοι για τους επισκέπτες της Αποκριάς

Λευκό σκηνικό στα ορεινά του νομού Ιωαννίνων αφήνει στο πέρασμά του ο "Κρέοντας" με τις  χιονοθύελλες που εκδηλώνονταν κατά τη διάρκεια της νύχτας να έχουν πλέον  κοπάσει .
Σε  περιοχές με υψόμετρο άνω των 1.000 μέτρων το ύψος του χιονιού ξενικά απο τα 20 εκ .,τα 30 εκ. φτάνει το χιόνι στο Μέτσοβο ,ενώ σε πολλά χωριά αγγίζει  τα 70 εκ., με τα   σχολεία σε κάποιους ορεινούς οικισμούς  να παραμένουν  και σήμερα για προληπτικούς λόγους κλειστά .
Η κυκλοφορία στο επαρχιακό  και εθνικό οδικό δίκτυο διεξάγεται κανονικά και χωρίς προβλήματα ,όλοι οι δρόμοι είναι καθαροί ,χάρη στους συνεχείς αποχιονισμούς  απο τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου .
Συνεχείς είναι και οι ρίψεις ποσοτήτων αλατιού   για την  αντιμετώπιση  παγετού λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών  που επικρατούν ,με την Πολιτική Προστασία να εστιάζει  και στους οδικούς άξονες που οδηγούν στα χιονοδρομικά κέντρα του Μετσόβου ,καθώς αναμένεται η άφιξη  πλήθους επισκεπτών για το τριήμερο της Αποκριάς .
Σταδιακή υποχώρηση αναμένεται να παρουσιάσει  απο σήμερα η κακοκαιρία ,με το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό να συνεχίζει την πορεία του προς τις ακτές της Αφρικής .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]