“Προσωρινοί” του ΑΣΕΠ Δήμων: Πού κολλάει η μονιμοποίησή τους – Οι εξελίξεις

Στην “τελική ευθεία” έχει μπει η μονιμοποίηση των εργαζομένων Δήμων, του άρθρου 82 του Ν.4483/2017 (ΦΕΚ 107 Α΄), που αφορά στην πρόσληψη προσωπικού που απασχολήθηκε στους ΟΤΑ α΄ βαθμού, κατά τις διατάξεις του άρθρου 21, παρ.4 του ν.3584/2007, βάσει προσωρινών πινάκων κατάταξης του ΑΣΕΠ.
Σύμφωνα με αποκλειστικό, αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του epoli.gr, παρά τις ολοκληρωμένες διαδικασίες από την πλευρά του Υπ. Εσωτερικών - που επίσης αποκάλυψε το epoli.gr - το θέμα έχει κολλήσει σε τρεις Δήμους, οι οποίοι και δεν έχουν αποστείλει στοιχεία στο ΑΣΕΠ, σχετικά με τους εργαζομένους τους, που απασχολούνταν ή απασχολούνται με προσωρινούς πίνακες κατάταξης.

Πρόκειται για τους Δήμους Σκύδρας, Λυκόβρυσης – Πεύκης και Ηρακλείου Κρήτης.

Με πρωτοβουλία άλλων “προσωρινών” του ΑΣΕΠ - επικοινωνία με τους προαναφερόμενους Δήμους, συναντήσεις σε ΥΠΕΣ και ΑΣΕΠ - η διαδικασία “ξεκολλά”, με τους Δήμους Σκύδρας και Λυκόβρυσης – Πεύκης να προχωρούν στην αποστολή στοιχείων των “προσωρινών” τους και το αυτό να πράττει και ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης, μετά από παρεμβάσεις του ΥΠΕΣ και του ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με το ίδιο αναλυτικό ρεπορτάζ του epoli.gr, πηγές του ΑΣΕΠ μας τόνισαν ότι, έχει γίνει έλεγχος μεγάλου ποσοστού από τον β’ πίνακα και αναμένονται τα στοιχεία από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, για την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων.  Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι, έχουν ζητηθεί τα στοιχεία του ανωτέρω Δήμου και οι φάκελοι των εργαζομένων ως έχουν, με το ΑΣΕΠ να κρίνει εάν είναι οριστικά διοριστέοι ή όχι.

Καταληκτικά, μετά τις παρεμβάσεις, ενέργειες ΥΠΕΣ, ΑΣΕΠ και εργαζομένων, ένα θέμα, που οδήγησε σε απολύσεις, παραιτήσεις εργαζομένων και ανασφάλεια των υπηρετούντων προχωρά, με την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων και την ανακοίνωση του σχετικού διαγωνισμού να είναι σε πορεία τελικής ευθείας.
πηγη epoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]