Απούσα η ΚΕΔΕ από τη Βουλή σε σοβαρά ζητήματα για την αυτοδιοίκηση

Σε μια ενδιαφέρουσα “αποκάλυψη” προέβη η Αναπλ. Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Φωτίου, κατά τη συζήτηση του ν/σ που αφαιρεί την αυτοδιοικητική αρμοδιότητα καταβολής προνοιακών επιδομάτων, αλλά και περιέχει εξουσιοδοτική για το πρόγραμμα νέων τμημάτων παιδικών σταθμών σε Δήμους.
Στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου πραγματοποιήθηκε η ακρόαση Φορέων, ήταν εμφανής η απουσίατης ΚΕΔΕ, του ανώτατου συλλογικού οργάνου εκπροσώπησης του Α’ βαθμού Τ.Α.

Σημειώνεται ότι διαχρονικά η ΚΕΔΕ, συμπεριλαμβανομένου του νυν Προέδρου της, κ. Πατούλη, έχει επανειλημμένως κατακεραυνώσει περιπτώσεις μη κλήσης της σε ακροάσεις φορέων στη Βουλή, όταν πρόκειται για ν/σ που αγγίζουν αυτοδιοικητικά ζητήματα, τονίζοντας πάντοτε τη σημασία του θεσμικού σεβασμού προς την Τ.Α. και του διαλόγου.

Την απουσία επεσήμανε ιδίως ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο οποίος απευθυνόμενος στην Αναπλ. Υπουργό ανέφερε “Εγώ θεωρούσα ότι θα ήταν κάποιος από την ΚΕΔΕ εδώ, γιατί τα ζητήματα που ήθελα να βάλω και τα ερωτήματα πολλά, αφορούσαν την ΚΕΔΕ και δεν υπάρχει κανένας εκπρόσωπος από την ΚΕΔΕ. Γιατί, όταν δεν υπάρχει διάλογος και διαβούλευση με τους αρμόδιους, αλλά και τους γνώστες των ζητημάτων και των προβλημάτων, δεν μπορούμε και εμείς να εκφράσουμε τη βέλτιστη άποψη.”. Έθεσε μάλιστα, ως ενδεικτικό παράδειγμα, το ζήτημα των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) και των εγγραφών στους προϋπολογισμούς των Ο.Τ.Α. σε σχέση με την αρμοδιότητα που μεταφέρεται από την Τ.Α. στο κεντρικό Κράτος.

Σε απάντηση λοιπόν προς τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, η κα Φωτίου απεκάλυψε πως η ΚΕΔΕ κλήθηκε και δεν προσήλθε.
«Το ότι σήμερα δεν είναι η ΚΕΔΕ εδώ, λυπάμαι πάρα πολύ, προσεκλήθη» δήλωσε η Αναπλ. Υπουργός.

Συνεπώς, εύλογα ερωτήματα γεννώνται για την έλλειψη εκπροσώπησης των Δημάρχων, καθώς μόλις την προηγούμενη ημέρα, στις 12/2/2018,ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Γ. Πατούλης, στην εκτενή συζήτηση του Δ.Σ. για το συγκεκριμένο ν/σ -όπως σας έχει ήδη αναλυτικά ενημερώσει http://airetos.gr/kede-%E2%80%93-ns-pronoiakon-entoni-diastasi-apopsewn-anamesa-stis-aytodioikitikes-paratakseis.aspx ο airetos.gr - είχε καυτηριάσει ειδικά την έλλειψη διαλόγου. Στον οποίο διάλογο προκύπτει, σύμφωνα με τη δήλωση της Αναπλ. Υπουργού, ότι τελικά εκλήθη και δεν προσήλθε.
 airetos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]