Μιχ. Ιγνατίου: Ο ψυχοπαθής Ερντογάν ετοιμάζεται για πόλεμο και οι πολιτικοί μας παίζουν με το… τόπι τους- Είμαστε μόνοι μας

Για το σοβαρό επεισόδιο στα Ίμια τα μεσάνυχτα της Δευτέρας και τις Ελληνο- τουρκικές σχέσεις που έχουν φτάσει σε πολύ επικίνδυνο σημείο γράφει ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου στην ιστοσελίδα apopseis.com.

O ίδιος χαρακτηρίζει την  προχθεσινή μέρα ως «τη χειρότερη ημέρα για τις σχέσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας από το 1996, όταν γκριζαρίστηκαν τα Ίμια, αφού με υπαιτιότητα του κ. Ταγίπ Ερντογάν, οι δύο χώρες θα μπορούσαν να φτάσουν σε πολεμική σύρραξη».
Όπως γράφει μεταξύ άλλων στο apopseis.com

«Και μην λέτε πως αυτά τα πράγματα δεν γίνονται στην Ευρώπη του 21ου αιώνα, διότι έχουμε να κάνουμε με ένα απρόβλεπτο και επικίνδυνο ηγέτη, που μπορεί να ανάψει φωτιά στο δευτερόλεπτο.

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας είναι πολύ πιεσμένος εσχάτως λόγω της αποτυχίας των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του να επιβληθούν στο Αφρίν. Τρεις και πλέον εβδομάδες πολέμου και οι Κούρδοι μαχητές καλά κρατούν. Οι τουρκικές απώλειες είναι μεγάλες και οι άνθρωποι του Ιμάμη Γκιουλέν στην Ουάσιγκτον ομιλούν για 300 νεκρούς. Εάν η πληροφορία είναι αληθινή, τότε πολλά εξηγούνται. Προφανώς ο Ερντογάν προσπαθεί να ξεσπάσει και να εκτονωθεί επί των …αδυνάτων, στο Αιγαίο και την Κυπριακό.

Είναι φανερό ότι ο Ερντογάν αποφάσισε να εξαγάγει τα προβλήματα της χώρας του, που είναι πολλά, στο εξωτερικό. Και οι μόνες χώρες όπου μπορεί να παίζει τον νταή, είναι η Ελλάδα και η Κύπρος. Δυστυχώς, δίνουμε πάντα την εντύπωση ότι είμαστε πανέτοιμοι για …«έντιμο συμβιβασμό», που μόνο έντιμος δεν είναι. Πάντα καταλήγει εις βάρος μας και το είδαμε πολλές φορές στην Κύπρο, όπου η μειοψηφία του 18% έχει βάλει στη γωνία την πλειοψηφία του 82% και την δέρνει.

Η κατάσταση είναι θλιβερή. Αλλά πιο θλιβερή είναι η απουσία ενότητας, επειδή οι πολιτικοί νοιάζονται για το κόμμα και όχι το γενικό καλό. Πολύ φοβάμαι πως εάν επιχειρήσει ο Ερντογάν να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς του, η αντίσταση που θα βρει θα είναι υποτυπώδης. Βλέπετε έχουμε και τους «συμμάχους» και τους «εταίρους» που μας …αξίζουν. Βοήθεια και υποστήριξη δεν θα δώσει κανείς. Είμαστε μόνοι μας, σε μία καταστραμμένη οικονομικά χώρα, η οποία διαθέτει διεφθαρμένο πολιτικό και επιχειρηματικό σύστημα. Η χώρα χθες αντιμετώπισε επίθεση από ένα ψυχοπαθή και επικίνδυνο πολιτικό. Υποθετικά μιλώντας πάντα: Εάν είχαμε δεχθεί πολεμική επίθεση, βάζω στοίχημα ότι οι πολιτικοί θα τσακώνονταν εν μέσω των ερειπίων…».
 thecaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]