ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Αρτα:"Σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι της Β.Ι.ΚΗ ...

Με αμείωτη ένταση συνεχίζουν οι εργαζόμενοι του εργοστασίου ΒΙΚΗ στην Αρτα τις απεργιακές κινητοποιήσεις ,που ξεκίνησαν 1 Φεβρουαρίου ,ενώ απο  χθες  προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας .
Ολοι τους έχουν  φτάσει σε οικονομικό αδιέξοδο ,με την  επιχείρηση τα τελευταία 10 χρόνια να αδυνατεί να είναι συνεπής στη μισθοδοσία  των υπαλλήλων της, με αποτέλεσμα  οι μήνες να περνούν και οι εργαζόμενοι να καλούνται να ζήσουν  τις οικογένειές τους με άδειο πορτοφόλι .
Η σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι και τους οδήγησε στο ξεκίνημα των κινητοποιήσεών τους  ήταν η μηδενική καταβολή χρημάτων το τελευταίο τρίμηνο ,με τους εργαζόμενους μετά τα ασφαλιστικά μέτρα να προχωρούν και  σε  επίσχεση εργασίας ,δήλωσε στην κάμερα του epirus-tv-news.gr ,ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Β.Ι.Κ.Η κ .Απόστολος Λάκκας.
Ο πρόεδρος των εργαζομένων αναφέρθηκε στην   ένταξη της εταιρείας στο άρθρο 106 με απόφαση του Πρωτοδικείου Αρτας ,κάτι που σημαίνει το πάγωμα των χρημάτων απο τους πιστωτές με τον ίδιο να δηλώνει ικανοποιημένος που εξαιρέθηκαν τουλάχιστον οι εργαζόμενοι.
Η απεργία των εργαζομένων δεν ευθύνεται για τη μη λειτουργία του εργοστασίου ,αφού όπως υπογράμμισε ο κ.Λάκκας ,  η επιχείρηση αντιμετωπίζει  πρόβλημα ρευστότητας και πρώτων υλών .
Το Σωματείο Εργαζομένων  τις προηγούμενες μέρες ήρθε σε επαφή με το Υπ.Εργασίας ,με τον κ.Νεφελούδη και την κ.Ολγα Γεροβασίλη να δηλώνουν πρόθυμοι να βοηθήσουν ,ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα των εργαζομένων και των οικογενειών τους .
Αυτό που διεκδικούν μέσω του αγώνα τους οι εργαζόμενοι της Β.Ι.Κ.Η στην Αρτα ,είναι η καταβολή των δεδουλευμένων τουλάχιστον 2-3 μηνών ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν άμεσες ανάγκες τους  α,λλά και να τους γνωστοποιηθεί  απο την επιχείρηση κάποιο χρονοδιάγραμμα για την καταβολή   των υπόλοιπων δεδουλευμένων που τους οφείλονται.
"Αυτό που θέλουμε όλοι οι εργαζόμενοι είναι μετά τις ενέργειες στις οποίες έχουμε προχωρήσει να δουλέψει το εργοστάσιο για το καλό και των εργαζομένων αλλά και της τοπικής κοινωνίας "σημείωσε ο κ.Λάκκας ,καλώντας παράλληλα την πολιτεία να σταθεί στο πλευρό τους ..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]