Δύο ντουζίνες μεγάλα έργα έτοιμα για να ξεκινήσουν

Δύο ντουζίνες έργων είναι ώριμα για να υπογραφούν το επόμενο διάστημα. Το 2018 χαρακτηρίζεται από παραγόντες της αγοράς ως μία από τις κρισιμότερες χρονιές καθώς η επόμενη μέρα μετά τους αυτοκινητόδρομους θα καθορίσει και την τύχη πολλών τεχνικών εταιρειών.

Μόνο επτά είναι οι εργολαβίες του Πάτρα-Πύργος που με την έγκριση από την Κομισιόν θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την υλοποίηση τους, πιθανότητα από το καλοκαίρι. Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται το ίδιο και για την 8η εργολαβία που είναι σε δημοπράτηση για τις 14 Μαρτίου.

Μέχρι τις αρχές καλοκαιριού αναμένονται και οι υπογραφές για το μεγάλο αναπτυξιακό και συγκοινωνιακό έργο του Νέου Αεροδρομίου στο Καστέλι της Κρήτης, έργο 500εκατ.ευρώ που θα μας κρατήσει "συντροφιά" τα επόμενα 5 χρόνια με κατασκευάστρια την ΤΕΡΝΑ.

Έτοιμο για υπογραφές είναι και σπουδαίο έργο του Υποθαλάσσιου Αγωγού Νερού που θα συνδέσει την Αίγινα με το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ. Λίγες εβδομάδες πριν τις υπογραφές είμαστε και στο έργο της επένδυσης των 130εκατ.ευρώ για την ανάπτυξη του πρώτου μεγάλου Logistics Park στο Θριάσιο Πεδίο με ανάδοχο στις κατασκευές την ΑΡΧΙΚΟΝ για χρονική περίοδο 2+8 έτη.

Πολύ κοντά, μέσα στην Άνοιξη θα έχουμε και την εκκίνηση του κρίσιμου νότιου τμήματος του Ε65 Λαμία-Ξυνιάδα κόστους 310εκατ.ευρώ από την ΤΕΡΝΑ. Το έργο αναμένεται να διαρκέσει 3 χρόνια και να συνδέσει το "τυφλό" σήμερα αυτοκινητόδρομο Ξυνιάδα-Τρίκαλα με τον ΠΑΘΕ.

Σε προχωρημένη φάση είναι και το έργο της Σιδηροδρομικής Σήραγγας Σεπολίων, κόστους 150εκατ.ευρώ με ανάδοχο την ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Το έργο έχει πολύ σφιχτό χρονοδιάγραμμα και αναμένεται να διαρκέσει περίπου 3 χρόνια.

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα περιμένουμε και τις υπογραφές για δύο μεγάλα έργα ΣΔΙΤ. Το πρώτο είναι στο ΣΔΙΤ απορριμμάτων Πελοποννήσου με ανάδοχο την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και το δεύτερο είναι το ΣΔΙΤ απορριμμάτων Ηλείας με ανάδοχο την ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Στα πολύ μεγάλα συμβόλαια αξίζει να αναφέρουμε και αυτό της Alstom για την προμήθεια 25 νέων συρμών Τραμ για την Αθήνα. Η σύμβαση αναμένεται να υπογραφεί στις αρχές της Άνοιξης.

Αν εξακολουθούν να σας φαίνονται λίγα θα πρέπει να πούμε ότι μέχρι το καλοκαίρι αναμένουμε την υπογραφή για μερικά ακόμα μεγάλα έργα όπως ο κάθετος της Εγνατίας Οδού Δημαριό-Σύνορα κόστους 50εκατ.ευρώ και ανάδοχον τον ΑΚΤΩΡ, τον κάθετο της Ιόνιας Οδού προς Τζουμέρκα και ανάδοχο την Εργοδυναμική Πατρών, το Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Σμύρνης με ανάδοχο την ΤΟΜΗ και το τριπλό έργο της Β`φάσης της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης Κυκλάδων στο οποίο δεν έχουμε ακόμα τους αναδόχους. Σε τελική φάση υπογραφής των συμβάσεων είναι και τα έργα επέκτασης του Βενιζελείου Νοσοκομείου, του νέου δίκτυου ύδρευσης της Νέας Ιωνίας Βόλου, της Διευθέητηση του Ρέματος Κόρμπι στη Βάρη, το αποχετευτικό έργο στην Πρέβεζα κ.α.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]