Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων:Εξετάσεις για την Πιστοποίηση της Ελληνομάθειας


Το Κέντρο Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού (ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ.) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ως αναγνωρισμένο εξεταστικό κέντρο από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (Κ.Ε.Γ.) και από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, προβαίνει σε εξετάσεις για την Πιστοποίηση της Ελληνομάθειας υπό την αιγίδα του Κ.Ε.Γ., οι οποίες θα διεξαχθούν στις 15, 16 και 17 Μαΐου 2018 στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Κέντρου Ελληνικής Παιδείας-Παράδοσης & Επαγγελματικής Εκπαίδευσης «Σταύρος Νιάρχος» (ΔΙ.Κ.Ε.Π.Π.Ε.Ε) δίπλα στο Τεχνολογικό Πάρκο.
Με το Π.Δ. 60/30-6-2010 θεσμοθετήθηκαν δύο νέα γλωσσικά επίπεδα: Α1 (Στοιχειώδης Γνώση – για παιδιά 8-12 ετών και για εφήβους, ενηλίκ
ους) και Γ2 (Άριστη Γνώση) ενώ μετονομάστηκαν τα ισχύοντα επίπεδα ως εξής: Α→Α2 (Βασική Γνώση), Β→Β1 (Μέτρια Γνώση), Γ→Β2 (Καλή Γνώση), Δ→Γ1 (Πολύ Καλή Γνώση). Με τη θεσμοθέτηση των νέων επιπέδων τα επίπεδα του Πιστοποιητικού Ελληνομάθειας αντιστοιχίζονται πλήρως με τα επίπεδα που περιγράφει το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες (ΚΕΠΑ).
Η δομή των εξεταστικών θεμάτων διαφοροποιείται ελαφρώς. Σε όλα τα επίπεδα εξετάζονται οι τέσσερις γλωσσικές δεξιότητες, δηλαδή κατανόηση και παραγωγή προφορικού και γραπτού λόγου και επιπλέον στα επίπεδα Β2, Γ1 και Γ2 έχει προστεθεί μια ακόμη δεξιότητα «η χρήση της γλώσσας».
Παράλληλα με τη διενέργεια των εξετάσεων για το επίπεδο Α2 για γενικούς σκοπούς, στις 15 Μαΐου 2018 θα διεξαχθούν, όπως κάθε χρόνο, και οι εξετάσεις επιπέδου Α2 για ειδικούς επαγγελματικούς σκοπούς μόνο σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι εξετάσεις αυτές συμπίπτουν με την κανονική εξεταστική περίοδο του Μαΐου (επίπεδο Α2). Απευθύνονται σε επαγγελματίες/επιχειρηματίες που είναι πολίτες της Ε.Ε. και επιθυμούν να εργαστούν στην Ελλάδα. Από τον Ιούνιο του 2012 στις εξετάσεις αυτές μπορούν να συμμετέχουν και πολίτες τρίτων χωρών (εκτός Ε.Ε.) υπό τις εξής προϋποθέσεις: α)να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής μόνο σε εξεταστικό κέντρο της Ελλάδας και β) να στοχεύουν αποκλειστικά στην απόκτηση άδειας οδήγησης επαγγελματία αυτοκινητιστή (ταξί) ή στην άδεια εργασίας ως αποκλειστικού νοσηλευτή. Οι υποψήφιοι για αυτές τις εξετάσεις εξετάζονται σε 3 δεξιότητες: κατανόηση γραπτού, κατανόηση προφορικού και παραγωγή προφορικού λόγου.
Το κόστος συμμετοχής για τον κάθε υποψήφιο, ανά επίπεδο εξέτασης, ανέρχεται σε 65€ για τα επίπεδα Α1, Α2, και Β1 και σε 73€ για τα επίπεδα Β2, Γ1 και Γ2. Σε περίπτωση που κάποιος υποψήφιος επιθυμεί να συμμετάσχει σε δύο επίπεδα εξέτασης υποχρεούται να καταβάλει το αντίστοιχο ποσό για το κάθε επίπεδο.
Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους μέσω του Διαδικτύου στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.greek-language.gr/certification/application/index.html. Οι εγγραφές για τη συμμετοχή στις Εξετάσεις θα διαρκέσουν από 1 Φεβρουαρίου έως και 18 Μαρτίου 2018.


Σχετικά με τις οδηγίες για την υποβολή της αίτησης, καθώς και γενικότερες πληροφορίες που αφορούν τη διεξαγωγή των Εξετάσεων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν στη Γραμματεία του ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ. (Πληροφορίες: Ιωάννα Ντούβλη, τηλ: 26510 09153, fax: 26510 09229, e-mail: intouvli@cc.uoi.gr, ιστοσελίδα: http://hellenic-center.uoi.gr, Διεύθυνση: Διεθνές Κέντρο Ελληνικής Παιδείας-Παράδοσης & Επαγγελματικής Εκπαίδευσης “Σταύρος Νιάρχος”, γραφείο Διοίκησης, 1ος όροφος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]