Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Πωγωνιανής..Διάλογος για την πρόταση φιλοξενίας ασυνόδευτων προσφυγόπουλων

Γράφει ο Στυλιανός Κουκουλάρης 
Μετά τη σύσκεψη με την υφυπουργό Αλληλεγγύης κα Θάνου, για το μέλλον του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Πωγωνιανής ανοίγει στην τοπική κοινωνία διάλογος για την πρόταση φιλοξενίας ασυνόδευτων προσφυγόπουλων .
Στη σύσκεψη έγινε σαφές ότι το νέο νομοθετικό πλαίσιο καταργεί τις προνοιακές δομές φιλοξενίας ανηλίκων όπως λειτουργούσαν μέχρι σήμερα .
Οι εναλλακτικές προτάσεις για λειτουργία του Κέντρου ως τόπος καλοκαιρινής κατασκήνωσης ή φιλοξενίας υπερηλίκων δεν έγιναν αποδεκτές καθώς δε συμβάλλουν στη διατήρησή του, αλλά στη σταδιακή εγκατάλειψή του.
Η πρόταση φιλοξενίας ασυνόδευτων προσφυγόπουλων εξασφαλίζει τη λειτουργία του Κέντρου για τα επόμενα χρόνια και συνοδεύεται από δημιουργία μεγάλου αριθμού θέσεων εργασίας με προτεραιότητα σε μόνιμους κατοίκους αλλά και οικονομική αναβάθμιση της περιοχής.
Τα κτήρια θα ανακαινισθούν και θα εξοπλιστούν από την αρχή.
Όλα τα χρήματα εκσυγχρονισμού των κτηρίων, μισθοδοσίας εργαζομένων και φιλοξενίας είναι εξασφαλισμένα από ευρωπαϊκά κονδύλια ενώ η δομή θα είναι στην εποπτεία του Υφυπουργείου Αλληλεγγύης . Οι θέσεις του μόνιμου προσωπικού είναι επίσης εξασφαλισμένες.
Σημαντική είναι η πρόθεση της Υφυπουργού να στηρίξει τη λειτουργία των σχολείων, με τη μετατροπή του γυμνασίου σε διαπολιτισμικό .
Προτάθηκε από τους εκπροσώπους του Δήμου η παράλληλη λειτουργία επαγγελματικών σχολών εκπαίδευσης που θα δίνουν στους σπουδαστές αναγνωρισμένο ευρωπαϊκό τίτλο σπουδών , προκειμένου να αποτελεί κίνητρο για την παραμονή των παιδιών στην Πωγωνιανή, πρόταση που έγινε αποδεκτή και μάλιστα με στόχο να λειτουργήσει πιλοτικά άμεσα.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Υφυπουργός με τους συνεργάτες της, οι τοπικοί Βουλευτές, τα στελέχη του υφυπουργείου στην Ήπειρο, ο δήμαρχος Πωγωνίου και ο αντιδήμαρχος Στ.Κουκουλάρης.
Η στήριξη της τοπικής κοινωνίας κρίνεται απαραίτητη και η γνώμη φορέων και δημοτών πρέπει να εκφραστεί άμεσα, καθώς η απόφαση πρέπει να ληφθεί έως το τέλος Μαρτίου, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]