ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Όχι στη σχολειοποίηση των παιδιών προσχολικής αγωγής.

"Η απόφαση του Υπουργού Παιδείας να περάσει νομοθετική διάταξη με σκοπό την ένταξη των παιδιών προσχολικής ηλικίας από 4 ετών και πάνω στην υποχρεωτική εκπαίδευση θα οδηγήσει τους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς στην απαξίωση και ίσως και στο κλείσιμο πολλούς από αυτούς με πολλές πιθανές απολύσεις και εργαζόμενους στην ανεργία, με χιλιάδες ελληνικές οικογένειες σε αδιέξοδο και απελπισία αφού δε θα τους παρέχονται πλέον οι ανέσεις και η εξυπηρέτηση που υπάρχει στους σταθμούς της χώρας, για παράδειγμα η λειτουργία από 1 Σεπτεμβρίου έως 31 Ιουλίου, η διατροφή, η αλλαγή πάνας, το καθημερινό ωράριο λειτουργίας από 7 το πρωί και άλλες πολλές παροχές. Η απόφαση της κυβέρνησης για θέσπιση της Δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και την ένταξη των προνηπιων στα Νηπιαγωγεία της χώρας, μας βρίσκει ως Σύλλογο και κλάδο, άκρως
αντίθετους.
 Εμείς ως Σύλλογος έχουμε ζητήσει επανειλημμένα τη θέσπιση της ενιαίας προσχολικής αγωγής και τη δυνατότητα να επιλέγουν οι γονείς τη δομή που θέλουν να φοιτήσουν τα παιδιά τους, παιδικός σταθμός ή νηπιαγωγείο. Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό, ότι στις 9 Μαΐου ο ίδιος ο πρωθυπουργός κύριος Τσιπρας τόνισε ότι θα δοθεί η δυνατότητα στους γονείς που έχουν παιδιά προσχολικής ηλικίας, να επιλέγουν τη δομή που θα θέλουν να εγγράψουν τα παιδιά τους, παιδικό σταθμό είτε νηπιαγωγείο. Δε μπορεί να εμπαίζει η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός παιδείας με ένα τόσο μεγάλο κλάδο και χιλιάδες εργαζόμενους, καταπατώντας τα εργασιακά δικαιώματα όλων των συναδέλφων συναδελφισσών του κλάδου μας, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα αλλού κλάδου.
 Οι παιδαγωγοί του κλάδου μας είναι υπεύθυνοι για την αγωγή και εκπαίδευση των παιδιών ηλικιών 0-6 ετών και την ένταξή τους στο Δημοτικό σχολείο, τι οποίο αναφέρεται στα προγράμματα σπουδών αναλυτικά και οι συνάδελφοι συναδέλφισσες είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι για να το παρέχουν στα παιδιά. Με μεγάλη έκπληξη παρακολουθήσαμε τη συζήτηση στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων στη βουλή και το τοπικό βουλευτή του Σύριζα κύριο Στέφο να αναφέρει συνεχώς τον όρο "φύλαξη" το και ότι οι παιδικοί σταθμοί είναι χώροι φύλαξης μόνο. Μάλλον ο κύριος Στέφος μίλησε με την ιδιότητα του εκπαιδευτικού και όχι του βουλευτή στηρίζοντας τα συμφέροντα αλλού κλάδου. Εξάλλου ο ίδιος δεν έχει επισκεφτεί μια μέρα το χώρο του παιδικού σταθμού να δει το έργο που παρέχεται σε καθημερινή βάση από τους παιδαγωγούς για να εκφέρει άποψη.
Όλοι λοιπόν τη Τρίτη 20 Φεβρουαρίου θα υπερασπιστουμε τα δίκαια αιτήματα του κλάδου μας συμμετέχοντες στη μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα στο υπουργείο Εσωτερικών. 
Συμμετέχουμε στην απεργιακή κινητοποίηση της ΠΟΕ ΟΤΑ για όσους συναδέλφους συναδελφισσες οι Δήμαρχοι δεν έκλεισαν όλους τους παιδικούς Σταθμούς. Το κλίμα είναι θετικό από όλη τη χώρα και μεγάλο πλήθος θα μεταφερθεί με λεωφορεία στην Αθήνα να υπερασπιστεί τα δίκαια αιτήματα όλων μας και το εργασιακό μας μέλλον. Ενωμένοι στον αγώνα να υπερασπιστουμε όσα έχουν κερδιθει αυτά τα χρόνια μέσα από σκληρούς αγώνες. Καλή δύναμη συνάδελφοι συναδελφισσες καλό αγώνα."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]