Συνάντηση του Περιφερειάρχη Ηπείρου με την Πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας

Τους αναπτυξιακούς πυλώνες και την παραγωγική δομή της Ηπείρου, ανέπτυξε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης σε συνάντηση που είχε στο γραφείο του με την Πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα κ. Κέιτ Σμίθ.  Επιδίωξή μας, τόνισε, είναι ο συνδυασμός τουρισμού και παραγωγής τοπικών αγροτικών προϊόντων, με θετικά ως σήμερα αποτελέσματα.

Ο Περιφερειάρχης και η Πρέσβης συζήτησαν εκτεταμένα τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν μετά την οριστική αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με επίκεντρο τη συνεργασία στον τομέα του τουρισμού, της εκπαίδευσης και στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων.

Ο κ. Καχριμάνης υπογράμμισε τις δυνατότητες που υπάρχουν στην παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, όπως γαλακτοκομικά (φέτα- γιαούρτι),  ιχθυηρά,  λάδι, ελιές,  αυγά, κοτόπουλα, εσπεριδοειδή κ.ά., καθώς επίσης και το σημαντικό μερίδιο που κατέχουν στον κλάδο τους οι Ηπειρωτικές βιομηχανίες εμφιάλωσης νερού.

Εκτεταμένη συζήτηση έγινε επίσης για τις δράσεις τουρισμού, πολιτισμού και προστασίας του περιβάλλοντος που υλοποιεί η Περιφέρεια για τα Αρχαία Θέατρα, τη διαχείριση των απορριμμάτων, την κατασκευή των αποχετευτικών δικτύων και των βιολογικών καθαρισμών στα παράλια της Ηπείρου. «Θα είμαστε η μόνη Περιφέρεια της Ελλάδος, που τα παράλιά της θα καλύπτονται πλήρως με βιολογικούς καθαρισμούς, γεγονός που θα αναβαθμίσει τον τουρισμό μας», σημείωσε ο κ. Καχριμάνης, με την Βρετανίδα πρέσβη να χαρακτηρίζει «μεγάλο πλούτο της Ηπείρου τις παραλίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]