Αρτα:Με επιτυχία η Εναρκτήρια Ημερίδα για το Βαλκανο-Μεσογειακό Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας

Εναρκτήρια Ημερίδα για το Βαλκανο-Μεσογειακό Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο επιμελητήριο Άρτας στις13 Φεβρουαρίου 2018ηεναρκτήρια ημερίδα του διακρατικού έργου«BalkanMedINNOVA,Βαλκανο-Μεσογειακό Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας» στο πλαίσιο του Προγράμματος «INTERREG Βαλκανική-Μεσόγειος 2014-2020.
Την εναρκτήρια ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό οΑντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Ψαθάς Βασίλειος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας κ. Γκολομάζος Ιωάννης, οι οποίοι τόνισαν τα οφέλη που προσφέρει το έργο στην τοπική κοινωνία και τις επιχειρήσεις,μέσω της νέας γνώσης, της εξειδικευμένης κατάρτισης που θα προσφέρει στους συμμετέχοντες.Στην ημερίδα παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποιφορέων και επιχειρήσεων, νέοι επιστήμονες και εν δυνάμει επιχειρηματίες .
Στην εναρκτήρια ομιλία ο Καθ.Ιωάννης Μπακούρος, από το Πανεπιστήμιο Δυτικής. Μακεδονίας,ανέλυσε τους όρους Καινοτομία και Νεοφυείς επιχειρήσεις μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα, ενώ παρουσίασε πλήθος ελληνικών  νεοφυών επιχειρήσεων που παρουσιάζουν ραγδαία εξέλιξη. 
Στη συνέχεια, ο Μεταδιδακτορικός Ερευνητής Διοίκησης της Ποιότητας και Καινοτομίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Δρ. Καφετζόπουλος Δημήτριοςμίλησε για την ποιότητα και την καινοτομία ως παράγοντες αναδιάρθρωσης και ανάπτυξης των Ελληνικών επιχειρήσεων τροφίμων.
Ο Αναπλ.Καθ., Δημήτριος Σκάλκος, από το του Πανεπιστήμιο Αιγαίου παρουσίασε την καινοτομία στον αγροδιατροφικό τομέα  και πώς μπορείο τομέας αυτός να εξελιχθεί μέσω της προώθησης των παραδοσιακών προϊόντων και πρώτων υλών, παρουσιάζοντας επιτυχημένες καλές πρακτικές.
Η υποψήφια διδάκτορας κα. Αρβανίτη Ελένη από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων- Διόφαντος ανέλυσε την ανοιχτή καινοτομία, την αξιοποίησή της και τους τρόπους προσέγγισης και εφαρμογής της από τις επιχειρήσεις .
Την ημερίδα έκλεισε ο Καθ. Χρυσόστομος Στύλιοςαπό το  ΤΕΙ Ηπείρου, ο οποίος είναι και συντονιστής του έργου BalkanMedINNOVA. Ο κ. Στύλιοςμίλησε για τις προκλήσεις τις οποίες καλείται να αντιμετωπίσει το Έργο και παρουσίασε τους στόχους του,που είναι η ενθάρρυνση της δημιουργίας καινοτόμων επιχειρήσεων, η καλλιέργεια πνεύματος πιο φιλικού προς την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη Μικρών-μεσαίων επιχειρήσεων και η τόνωση της επιχειρηματικής νοοτροπίας με ιδιαίτερο προσανατολισμό σε τέσσερεις  οικονομικούς τομείς μεγάλης στρατηγικής σημασίας για την κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας: Τουρισμός & Πολιτιστική Κληρονομιά, Αγροδιατροφικός τομέας, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ο τομέας Ενέργεια και Περιβάλλον.
Στο τέλος ακολούθησε γόνιμη συζήτηση,με εκπροσώπους επιχειρήσεων να τονίζουν την σημασία του έργου για τις επιχειρήσεις της περιοχής, ενώ παράλληλα δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο που θα υλοποιηθεί το έργο
Από το Έργο BalkanMedINNOVA θα ωφεληθούν, κατά κύριο λόγο,νέοι, άνεργοι, μελλοντικοί επιχειρηματίες, επιχειρήσεις, επαγγελματίες, απόφοιτοι και νέοι ερευνητές.

Το Έργο BalkanMedINNOVA συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από Εθνικούς Πόρους των κρατών που συμμετέχουν σε αυτό.

Σύνταξη – Επιμέλεια:
Εργαστήριο Γνώσης & Ευφυούς Πληροφορικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]