Δήμαρχος Σουλίου: ‘’Δεν θέλουμε τα σκουπίδια της Κέρκυρας’’. (Βίντεο)

Την κατηγορηματική της αντίθεση στο ενδεχόμενο μεταφοράς απορριμμάτων από Κέρκυρα, εξέφρασε η Δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη μιλώντας στην εκπομπή ‘’ΛΟΓΟΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ”. Η κ. Μπραίμη επεσήμανε ότι έχει έρθει κάποιο αίτημα από την Κέρκυρα στο Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ Καρβουναρίου Θεσπρωτίας, ωστόσο ακόμα δεν έχει συνεδριάσει το Δ.Σ. για να πάρει απόφαση.
Η ίδια εκφράζοντας την προσωπική της άποψη τη επεσήμανε ότι: ‘’δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα στην Κέρκυρα, απλά η Κέρκυρα μεταφέρει τα προβλήματα της αλλού”. Συνεχίζοντας υποστήριξε ότι: ‘’ο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου Παραμυθιάς βρίσκεται σε οριακά σημεία με τα απορρίμματα που ήδη διαχειρίζεται. Γι αυτό τον λόγο είχαμε απορρίψει αίτημα της Λευκάδας. Μην ξεχνάμε ότι σε κάθε περιοχή που υπάρχει ΧΥΤΑ δεν είναι πάντα αποδεκτή από τις τοπικές κοινωνίες μία μεταφορά απορριμμάτων από άλλη Περιφέρεια”.
 Συνεχίζοντας πρόσθεσε ότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην Κέρκυρα για την Διαχείριση των Απορριμμάτων σημειώνοντας με ότι οι διαδικασίες για την υλοποίηση των ΧΥΤΑ Καρβουναρίου Παραμυθιάς και Λευκίμμης, ξεκίνησαν ταυτόχρονα προ δεκαετίας. «Είναι απαράδεκτο, ένα νησί πολιτισμού σαν την Κέρκυρα να μην μπορεί να διαχειριστεί τα απορρίμματα που παράγουν οι κάτοικοι και ο τουρισμός της, ενώ ζουν από τον τουρισμό.
 Είναι απαράδεκτο στην σημερινή εποχή της κρίσης, να πληρώσει ο Ελληνικός λαός (σε περίπτωση χρηματοδότησης) ή ο δημότης της Κέρκυρας (σε περίπτωση μη χρηματοδότησης), το μεγάλο κόστος της μεταφοράς των απορριμμάτων έκτος νησιού, απλά επειδή και μόνο κωλυσιεργούν στην διαχείριση των απορριμμάτων επι σειρά ετών», ανέφερε χαρακτηριστικά η Δήμαρχος Σουλίου. Δείτε το σχετικό βίντεο με τις δηλώσεις

πηγη corfutvnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]