Ιωάννινα:Η σφαγή των δέντρων... συνεχίζεται

Απ΄ ό,τι δείχνουν τα πράγματα, η δημοτική Αρχή του κ.Μπέγκα θα αφήσει το στίγμα της ως το «φόβητρο» των δέντρων της πόλης που κατάφεραν να επιβιώσουν για δεκάδες  χρόνια. Και μάλιστα κόβοντας δέντρα εντελώς υγιή, σε διάφορα σημεία, χωρίς προφανή λόγο.

Μετά το όμορφο δέντρο που υπήρχε στο λιμανάκι της Σκάλας και καρατομήθηκε χωρίς προφανή αιτία, ακολούθησαν τα 4 δέντρα στο γήπεδο της Ανατολής, όλη σχεδόν η ευθεία της ακτής Μιαούλη , πολλά δέντρα στο πάρκο Κάτσαρη, το έλατο μπροστά από το ρολόι της πλατείας και ποιος ξέρει πόσα ακόμη. Δεν μιλάμε για κλάδεμα φυσικά αλλά για κανονική σφαγή.

Αφήνουν μάλιστα και τις αποδείξεις του εγκλήματος επιτόπου καθώς οι κορμοί κόβονται κανα μέτρο πάνω από τη βάση τους και αφήνονται εκεί.
 
Αντί  η Δημοτική αρχή να δεντροφυτεύσει δρόμους και σημεία που είναι γυμνά όπως η λεωφόρος Μακαρίου ή η ακτή Μιαούλη  φροντίζει να απογυμνώσει την πόλη και από τα υγιή  δέντρα της!

Το ίδιο διαπιστώνει και ο ΗΑ : 


«Πήγαμε στα Λιθαρίτσια αναζητώντας το τετράμετρο έλατο που ξηλώθηκε (χωρίς μπάλα χώματος όπως επιβάλλεται) από το χώρο μπροστά από το Ρολόι της Πλατείας και όπως μας είπαν θα μεταφυτεύονταν στα Λιθαρίτσια. Άφαντο το έλατο! Αντ’ αυτού βρήκαμε … ξαπλωμένο στη βάση ενός δέντρου το μαρμάρινο γλυπτό της φωτογραφίας! Όποιος καταλάβει κάτι, ας το πει και σε εμάς».

«Κατά περίεργο τρόπο, το χειμερινό κλάδεμα των φυλλοβόλων δέντρων της Πλατείας Πύρρου, ήταν μάλλον επιμελημένο, κέντρο της πόλης γαρ. Γιατί όσο απομακρυνόμαστε απ’ το κέντρο, ισχύει αντίστοιχα η λογική του άρπα-κόλα (άρπα-πετσόκοβε για να ακριβολογούμε!)»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]