Χωρίς θέρμανση το Κ.Υ Κόνιτσας

Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ θριαμβολογεί για την μεταρρύθμιση που προώθησε στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τη δήθεν «κοινωνική πολιτική» της στον τομέα της υγείας, η πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς στα ΚΥ του νομού  μας,  αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο.
Πέρα από τις ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, σε προσωπικό, σε αναλώσιμα υλικά η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, ακολουθώντας τα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων, αφήνει μέσα στην καρδιά του χειμώνα χωρίς θέρμανση τα ΚΥ, όπως συμβαίνει για πάνω από δέκα μέρες στο ΚΥ Κόνιτσας.
Αυτή είναι η «δίκαιη ανάπτυξη» που διαφημίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και με άλλο όνομα στοχεύει η ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα. Στην ουσία η ανάπτυξη αυτή αφορά την αύξηση στα κέρδη των μεγάλων μονοπωλίων και προϋποθέτει και νέα αντιλαϊκά μέτρα. Οι συνεχείς μειώσεις των συντάξεων, των μισθών, του εισοδήματος των μικρών αγροτοκτηνοτρόφων και αυτοαπασχολούμενων, οι ατελείωτοι φόροι, οι πλειστηριασμοί σπιτιών είναι οι προϋποθέσεις της «ανάπτυξης»  που προωθεί η κυβέρνηση. Όμως αυτά τα μέτρα χειροτερεύουν την υγεία των λαϊκών στρωμάτων και στην Κόνιτσα. Η ανάπτυξή τους απαιτεί περαιτέρω περικοπές στις κρατικές δαπάνες υγείας για να περισσεύουν λεφτά για τις επιδοτήσεις των επιχειρηματιών. Ακόμη μεγαλύτερες πληρωμές από τους ασθενείς, χειροτέρευση των όρων εργασίας των εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας και συνολικά στις  δημόσιες υπηρεσίες υγείας.
 Είναι χαρακτηριστικό ότι η χρηματοδότηση των νοσοκομείων για το 2018 μειώθηκε κατά 363 εκατομμύρια ευρώ τα οποία έρχονται να προστεθούν στη μείωση κατά 22,5% του 2016.  Από την άλλη οι αλλαγές στην ΠΦΥ, με την θεσμοθέτηση του οικογενειακού γιατρού στοχεύουν στη μείωση της δυνατότητας πρόσβασης των ασθενών στα νοσοκομεία με βάση το «κόστος», ενώ οι Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) δε θα προσφέρουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες πρόληψης και δεν πρόκειται να καλύψουν ούτε το 30% του πληθυσμού.
Είναι προφανές ότι το κριτήριο για την υγεία της τωρινής κυβέρνησης όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων, είναι το «κόστος» και όχι η κάλυψη των λαϊκών αναγκών.
 Ζητάμε άμεσα να δοθεί λύση για την μόνιμη κάλυψη των αναγκών θέρμανσης στο ΚΥ Κόνιτσας. Αντίστοιχα και για την σταθερή και μόνιμη κάλυψη όλων των αναγκών σε προσωπικό, υλικά, εξοπλισμό κλπ για να μπορεί να λειτουργεί ουσιαστικά το Κ.Υ. για τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.
Καλούμε τους εργαζόμενους, συνταξιούχος, άνεργους, τους  φτωχούς αγρότες- κτηνοτρόφους και επαγγελματοβιοτέχνες, τους συνταξιούχους της Κόνιτσας και την νεολαία να κάνουν δική τους υπόθεση τον αγώνα για αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας της περιοχής, για την  δωρεάν κάλυψη όλων των αναγκών υγείας και πρόνοιας. Να βάλουν στο στόχαστρο κυβέρνηση, ΕΕ, τους μεγαλοεπιχειρηματίες και στον κλάδο της υγείας- φαρμάκου που κερδίζουν από το ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα που λέγεται υγεία. Για την ανάπτυξη ενός αποκλειστικά δημόσιου δωρεάν κρατικού συστήματος ΠΦΥ, χωρίς καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, με επαρκή σε αριθμό υπηρεσίες, στελέχωση κι εξοπλισμό στο οποίο να είναι ενταγμένα όλα τα ΚΥ.
ΓΙΑΝΝΕΝΑ 26/2/2018
ΤΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]