ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

«Από το Α ως το Ω» Μια Ακαδημία για Γονείς σήμερα στα Ιωάννινα

«Από το Α ως το Ω» Μια Ακαδημία για Γονείς
Ιωάννινα 27 Φεβρουαρίου 2018, Ξενοδοχείο DuLac


Το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με επιστημονική υπεύθυνη την κ. Άρτεμη Γιώτσα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, ο Τομέας Υγείας του Παιδιού του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με επιστημονικό υπεύθυνο τον κ. Νικόλαο Χαλιάσο, Καθηγητή και η Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Μ.Ε.Υ.) με επιστημονική υπεύθυνη την κ. Άρτεμη Τσίτσικα, Επίκουρη Καθηγήτρια, διοργανώνουν 8 μηνιαίες δίωρες διαδραστικές συναντήσεις με τίτλο «Από το Α ως το Ω» Μια Ακαδημία για Γονείς. Οι συναντήσεις αυτές υλοποιούνται κάθε χρόνο, ενώ, για πρώτη φορά πραγματοποιούνται εκτός Αττικής, και τα Ιωάννινα είναι η πρώτη πόλη που τις φιλοξενεί.
Η δεύτερη συνάντηση θα διεξαχθεί την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 6.00 μ.μ. στο Ξενοδοχείο Du Lac, όπου ο κ. Νικόλαος Χαλιάσος, Καθηγητής Παιδιατρικής, θα συζητήσει με το ακροατήριο το θέμα: “Διαταραχές πρόσληψης τροφής: Νευρογενής Ανορεξία”.
Οι διαταραχές πρόσληψης της τροφής (Νευρογενής Ανορεξία και Ψυχογενής Βουλιμία) είναι ψυχοπαθολογικές καταστάσεις που εμφανίζονται κυρίως στην εφηβική και νεαρή ενήλικο ζωή. Είναι σοβαρές παθήσεις και επηρεάζουν την ποιότητα ζωής αλλά μερικές φορές και την έκβασή της. Η έγκαιρη αναζήτηση βοήθειας από τον ειδικό είναι ζωτικής σημασίας. Η ενημέρωση και η γνώση είναι σημαντικοί παράγοντες για την άμεση και σωστή αντιμετώπισή τους.
Δύο λόγια για τον ομιλητή
Ο κ. Νικόλαος Χαλιάσος, Καθηγητής Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διδάσκει εκτός του πτυχιακού μαθήματος της Παιδιατρικής, το επιλεγόμενο μάθημα της Εφηβικής Ιατρικής στους Ε΄ετείς φοιτητές της Ιατρικής την τελευταία δεκαετία. Είναι μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής. Στα επιστημονικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται και τα θέματα της παιδικής και εφηβικής ηλικίας.
Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα δοθούν πιστοποιητικά συμμετοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]