ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Λ. Πιπιλίδης: «Πλήρης ενημέρωση και στήριξη από το Τμήμα Πρόνοιας Δήμου Πρέβεζας στους πλημμυροπαθείς για τις διαδικασίες καταβολής των επιδομάτων»

Στο τμήμα πρόνοιας του Δήμου Πρέβεζας μπορούν να απευθύνονται τα πληγέντα φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν στην περιοχή μας στις 1 και 2 Δεκεμβρίου 2017, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάθεση των δικαιολογητικών ώστε να μπορέσουν πάρουν στην συνέχεια το επίδομα. Όπως σημείωσε στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Λάζαρος Πιπιλίδης παρότι που οι αιτήσεις υποβάλλονται απευθείας από τους πληγέντες στο υπουργείο υποδομών, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους τους παρέχεται βοήθεια από το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Πρέβεζας ως προς τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ώστε οι δικαιούχοι να μπορέσουν να πάρουν το συντομότερο δυνατό το εφάπαξ επίδομα, το οποίο ανέρχεται στο ποσό των πέντε χιλιάδων ευρώ ανά κατοικία και οκτώ χιλιάδων ευρώ ανά επιχείρηση, τονίζοντας παράλληλα την καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των δικαιολογητικών που είναι η 28η Φεβρουαρίου για να μπορέσουν να πάρουν οι πληγέντες το επίδομα .
Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία για την καταβολή εφάπαξ επιδόματος 1000 ή 500 ευρώ ανάλογα με τις ζημιές στους πλημμυροπαθείς του Λούρου και του Ζαλόγγου, οι οποίοι θα πρέπει να απευθυνθούν στο τμήμα κοινωνικής πολιτικής για να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση. Σύμφωνα με τα στοιχεία παρατηρείται καθυστέρηση στην υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών με αποτέλεσμα να μην προχωρούν οι διαδικασίες .
Όπως εξήγησε ο κ. Πιπιλίδης πρόκειται για μια διαδικασία ιδιαίτερα χρονοβόρα και η τελική απόφαση καταβολής του επιδόματος ανά δικαιούχο θα εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο. «Καλό λοιπόν είναι» πρόσθεσε ο κ. Πιπιλίδης, «να έχουν συγκεντρωθεί όλα τα αιτήματα για την συνολική τους έγκριση. Οι υπηρεσίες της πρόνοιας παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια στους δικαιούχους οι οποίοι όμως θα πρέπει να καταθέσουν το αίτημα με τα δικαιολογητικά.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]