ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Ο Πρωτογονισμός στο μεγαλείο του!

Οταν μια Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να εξασφαλίσει ασφαλή πεζοδρόμια για τους δημότες της και βρίσκεται στον τέταρτο ήδη χρόνο  της θητείας της, έχουμε την εντύπωση ότι έχει αποτύχει σ’ ένα σημαντικό βαθμό σε σχέση με την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας.

Βεβαίως, για να είμαστε δίκαιοι, η Δημοτική Αρχή του κ.Μπέγκα έχει βελτιώσει την κατάσταση σε κάποια πεζοδρόμια  (όπως εκείνα της Δομπόλη ή του Αγ.Κοσμά),  είναι όμως πολύ λίγα -και ως ένα βαθμό αυτονόητη η παρέμβαση- σε σχέση με αυτό που πρέπει να γίνει. Το δυστύχημα ήταν ότι επί Αρχής Φ.Φίλιου (της ίδιας όμως Δημοτικής παράταξης) η πόλη πήγε πολύ πίσω και τώρα πρέπει να γίνει η διπλάσια προσπάθεια για να καλυφθεί ο χαμένος χρόνος.

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από τα πεζοδρόμια των οδών Σουλίου και Σπ.Λάμπρου (το ίδιο φυσικά συμβαίνει και στη Μ.Αλεξάνδρου που ακολουθεί) και δείχνουν -ενδεικτικά πάντα-  την κατάσταση που βιώνουν οι δημότες που πρέπει να κινηθούνται καθημερινά  στα στενά και κατεστραμμένα πεζοδρόμια.

Πόσω μάλλον όταν αυτοί είναι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα, ΑμΕΑ, υπερήλικες ή μητέρες με καροτσάκια. Ποιος έχει την ευθύνη για κάθε ατύχημα, για κάθε στραμπούληγμα ποδιού στα συγκεκριμένα πεζοδρόμια; 
Και δεν μιλάμε για την πρόσβαση των ΑμΕΑ στα πεζοδρόμια αφού το ύψος τους σε όλα σχεδόν τα σημεία την καθιστά απαγορευτική. Κατά την παγκόσμια ημέρα των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα θα βγουν βεβαίως οι γνωστές ανακοινώσεις. Πόση υποκρισία!

Δεν είναι ντροπή, εν έτει 2018, να μην υπάρχει το αυτονόητο και μάλιστα σε κεντρικούς δρόμους μιας πρωτεύουσας πόλης;

Και, βεβαίως, το πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμμάτων παραμένει, κάνοντας τους πολίτες να αναρωτιούνται για ποιο λόγο πληρώνουν δημοτικά  τέλη όταν οι καλά αμειβόμενοι δημοτικοί υπάλληλοι της καθαριότητας έχουν να επιδείξουν το συγκεκριμένο αποτέλεσμα;

Προσέξτε το ύψος του πεζοδρομίου. Μπορεί εδώ να ανέβει καροτσάκι; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]