Η κωλυσιεργία ποιους σκοπούς εξυπηρετεί;

Ανακοίνωση της Ηπειρωτικής Συσπέιρωσης για το Γενικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής της 12/2/2018

Τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου 2017 ξεκίνησαν οι εργασίες για την«έρευνα» και εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ήπειρο.

Στις 13 Δεκεμβρίου οι σύμβουλοι της Ηπειρωτικής Συσπείρωσης το έθεσαν ως θέμασυζήτησης στο Δ.Σ. της ΠΣΕανέλυσαν εκτενέστατα όλες τις πιθανές πτυχές και κατέθεσαν ψήφισμα. Η κατάληξη ήταν ο πρόεδρος να διαλύσει τησυνεδρίαση καλώντας τους συμβούλους της πλειοψηφίας να αποχωρήσουν για να μην παρθεί απόφαση. Όλα αυτά αφού επί 3 χρόνια οι σύμβουλοι της ΗΣ έθεσαν επανειλημμένα το ζήτημα για συζήτηση και η πλειοψηφία το αρνήθηκε συστηματικά.

Στις 24 Ιανουαρίου 2018, η Ηπειρωτική Συσπείρωση, διοργάνωσε μεγάλη συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο με πλήρη ενημέρωση. Κανένας σύμβουλος της πλειοψηφίας δεν ένιωσε την ανάγκη να παραβρεθεί.

Στις 25 Ιανουαρίου 2018, οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας στο ΔΣ της ΠΣΕ,αρνήθηκαν ξανά το ψήφισμα με την αιτιολογία ότι δεν γνωρίζουν. Αποφασίστηκε ηδιοργάνωση ημερίδας, ώστε να ακουστούν όλες οι απόψεις. Η ημερίδα ορίστηκεγια τις 12 Μαρτίου 2018.

Στις 12 Φεβρουαρίου 2018 στο Γενικό Συμβούλιο, ανοιχτά και απροκάλυπταμπρος στα μάτια των εκπροσώπων των αδελφοτήτων που εκφράζαν την αγωνία τωναπόδημων Ηπειρωτών, αρνήθηκαν να θέσουν σε ψηφοφορία το ψήφισμα που πρότεινε η Ομοσπονδία Καλαμά και διέλυσαν τη συνεδρίαση. Βεβαίως εξέδωσαν ανακοίνωση που αναφέρουν άλλα από όσα ζήτησε το σύνολο σχεδόν των συλλόγων, άλλα από όσα συνέβησαν.
Τι φοβούνται;

Δεν γνωρίζουν για τις  11.500 γεωτρήσεις και ανατινάξεις;

Δεν γνωρίζουν ότι οι δρόμοι που προβλέπεται να ανοίξουν είναι έκτασης 1.725τετρ. χλμ.; Περισσότερα από ολόκληρη τη Θεσπρωτία (1.515 τετρ. χλμ.)  και το26% της συνολικής έκτασης των νομών Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας.
Τι θα μείνει όρθιο; Δένδρο, γεφύρι, λαγκάδι, πηγή;

Δεν γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει κανονισμός ασφάλειας  για εξορύξεις σεχερσαία εδάφη;

Δεν γνωρίζουν ότι δεν προβλέπονται συγκεκριμένα  μέτρα αποκατάστασης  τωνεπιπτώσεων και των βλαβών που πιθανότατα θα συμβούν;

Δεν γνωρίζουν ότι δεν προβλέπονται μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων γιατις σεισμικές έρευνες; Η εταιρία έχει καταθέσει και έχει εγκριθεί έναευχολόγιο.

Δεν γνωρίζουν ότι ο τουρισμός της Ηπείρου και η οικονομική ζωή (γεωργία,κτηνοτροφία και άλλα) θα υποστούν ανεπανόρθωτα πλήγματα;
Πόσες χιλιάδες θαχάσουν τις δουλειές τους;
Θα υπάρχουν τα ονόματα ΠΟΠ, όπως «Βίκος», «Ζαγόρι», «Ήπειρος», «Πίνδος»,«Ζίτσα»;

Ως πότε θα καμώνονται ότι δεν άκουσαν, δεν διάβασαν;
Ως πότε θα μετατρέπεται σε παπαγαλάκι ο πρόεδρος της ΠΣΕ και θα μεταφέρει  ταευφυολογήματα του Διευθύνοντα Συμβούλου της Εταιρίας ότι «…σε 18 χιλιόμετραδρόμου κόπηκαν μόνο 5 δένδρα!»;

Ως πότε θα παίζουν το ρόλο του πλασιέ των συμφερόντων της όποιας εταιρίας;
Είτε το επιδιώκουν είτε όχι.

Ως πότε θα εμπαίζουν τους Ηπειρώτες; Ως πότε θα βυσσοδομούν  σε βάρος της ιστορίας της ΠΣΕ, σε βάρος της υγείας, της ζωής  και της προοπτικήςκατοίκων και  αποδήμων;

Η υποκρισία περισσεύει. Μήπως μετά την ημερίδα στις 12 Μαρτίου 2018 θαμάθουν;

Ή θα δηλώσουν ανοιχτά ότι είναι υπέρ της σύμβασης και να αναλάβουν υπηρεσίαστα πόστα της εταιρίαςή ας συστρατευθούν στον αγώνα ενάντια στις συμβάσεις για την έρευνα και εξόρυξη των υδρογονανθράκων και την ολοκληρωτική αλλοίωση της φυσιογνωμίαςτης Ηπείρου. Μέση οδός δεν υπάρχει.

Εμείς θα είμαστε την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 στο ΣΕΦ, στην Πίτα τουΗπειρώτη να δείξουμε την παράδοση μας και να διατρανώσουμε ότι:
ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ, ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ.
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]