Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση στην ΟΕΒΕ ν.Ιωαννίνων

ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΕΒΕ ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Συνάδελφοι,
Τη στιγμή που μας τσακίζει η φορολογία, το ασφαλιστικό, τα χρέη, η αναδουλειά, τη στιγμή που 1,7 εκ φορολογούμενοι έχουν χρέη στην εφορία πάνω από 500€ και κινδυνεύουν με κατασχέσεις, όπως και 500.000 οφειλέτες στον πρώην ΟΑΕΕ, που οι κατασχέσεις λογαριασμών έχουν ξεπεράσει το 1.000.000,  ετοιμάζεται το έδαφος για 10.000 πλειστηριασμούς μέσα στο 2018 καθώς και 40.000 πλειστηριασμούς κάθε χρόνο στην επόμενη τριετία (συνολικά 130.000 σπίτια στο σφυρί με το 2021).
Την ώρα που με τα απανωτά αντιλαικά μέτρα μας εξαθλιώνουν, που κινδυνεύουν τα σπίτια και τα μαγαζιά μας, η πλειοψηφία της διοίκησης της
ΟΕΒΕ ν. Ιωαννίνων, αρνείται ακόμα και να συνεδριάσει.  Το αποκορύφωμα ήταν με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου όπου παρά το γεγονός ότι ζητήσαμε να συγκληθεί το Διοικητικό Συμβούλιο και να αποφασίσει για κινητοποιήσεις, εκείνοι αρνήθηκαν  πεισματικά να συνεδριάσουν.
Ακολουθούν την πολιτική της ΓΣΕΒΕΕ η οποία με ανακοίνωσή της για το πολυνομοσχέδιο έλεγε ότι είναι σε θετική κατεύθυνση, ότι η οικονομία επανέρχεται στην «κανονικότητα», ότι προσδοκά τη «δίκαιη ανάπτυξη» της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία είναι στρωμένη με πλειστηριασμούς για τους αυτοαπασχολούμενους και θωράκιση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων.
Για τη δε έναρξη των πλειστηριασμών στις 21 Φλεβάρη ζητήσαμε πλέον εγγράφως να συνεδριάσει το ΔΣ και να αποφασίσουμε μορφές κινητοποιήσεων ενάντια στους ηλεκτρονικούς  πλειστηριασμούς. Η πλειοψηφία της Διοίκησης χρησιμοποίησε το άρθρο του πολυνομοσχεδίου που χτυπά το δικαίωμα στην απεργία για να μας πει ότι απαγορεύεται να πάρουμε απόφαση! Πήγαν ένα βήμα πιο πέρα τον νόμο της κυβέρνησης για να απαγορεύσουν από τώρα όχι  την απεργία  οποιαδήποτε κινητοποίηση, έβαλαν από τώρα στο γύψο το κίνημα.  Ήξεραν πολύ καλά ότι ο νόμος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ψηφίστηκε πρόσφατα αφορά στην κήρυξη απεργίας κι όχι μιας κινητοποίησης, για τα πρωτοβάθμια και όχι για τα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα. Συμφωνούν με την εφαρμογή του νόμου την ώρα που εκατοντάδες σωματεία έχουν διακηρύξει ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσουν τον αντεργατικό νόμο.
 Τάχθηκαν απέναντι από τους μικρούς τους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ με επιχειρήματα όπως ότι «δεν μπορεί να είναι κάποιος επαγγελματίας αν βγάζει λίγα, να το κλείσει το μαγαζί». Όχι μόνο εγκαταλείπουν στην μοίρα τους, τους πρώην συναδέλφους, αλλά  έφτασαν να  καταγγέλλουν σαν μαύρη εργασία όποιον προσπαθεί να φέρει ένα πιάτο φαγητό στο σπίτι του  γιατί στερεί έσοδα από το κράτος. Δεν βρήκαν όμως ούτε μια κουβέντα να πουν για τα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις τους, για το κράτος τους που μας καταδικάζει στην ανεργία, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση,  που στο τέλος μας παίρνουν τα σπίτια και τα μαγαζιά.
Καλλιεργούν την ηττοπάθεια, ότι δεν γίνεται τίποτα με τους αγώνες. Είναι εχθρικοί σε κάθε είδους οργάνωσης της πάλης των συναδέλφων για την προστασία των κόπων μια ζωής. Δεν έχουν καν αιτήματα στην κατεύθυνση αντίστασης στα παλιά και νέα μέτρα, συμφωνούν και βάζουν πλάτη να κλείσουν οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ σε όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών και των μονοπωλιακών ομίλων.                                                                                                                   
Καλούμε τους συναδέλφους, τα πρωτοβάθμια σωματεία, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να γυρίσουν την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Να πάρουν αποφάσεις κινητοποίησης στις 23 Φλεβάρη στις 7:00 πμ στην εφορία, μαζί με τα ταξικά συνδικάτα, τους εργαζόμενους και τους ανέργους της πόλης μαζί με τη φτωχομεσαία αγροτιά και με πλαίσιο αιτημάτων  ενάντια στους πλειστηριασμούς, με στόχο την προστασία των συναδέλφων μας .  Συγκεκριμένα :
Καμιά κατάσχεση, κανένας πλειστηριασμός στην πρώτη κατοικία, την επαγγελματική στέγη, τα εργαλεία και τα μέσα εργασίας από δάνεια που βρίσκονται στο κόκκινο. Κατάργηση των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών για χρέη στον ΟΑΕΕ.
Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων για τα χρέη προς τις τράπεζες. Κούρεμα του κεφαλαίου κατά 30% για τους εν ενεργεία αυτοαπασχολούμενους και κατά 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.
Επαναφορά του αφορολόγητου για τους αυτοαπασχολούμενους. Ατομικό αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε παιδί. Φορολογία στο πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αύξηση της φορολογίας προοδευτικά στο 45% για το μεγάλο κεφάλαιο.
Ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός που να καλύπτει τις απαραίτητες λειτουργίες κάθε μικροεπιχείρησης.
Αποσύνδεση των ασφαλιστικών οφειλών από την πρόσβαση σε παροχές υγείας- πρόνοιας περίθαλψης. Δωρεάν πρόσβαση για όλους τους αυτοαπασχολούμενους και τις οικογένειές τους σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου Επίδομα τοκετού και επίδομα μητρότητας (6μηνο). Αντίστοιχη μέριμνα για τους παιδικούς σταθμούς σε κάθε δήμο.
Αναπλήρωση των απωλειών στις συντάξεις και κατάργηση των νέων αυξήσεων στις εισφορές Όρια συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους άντρες και στα 55 για τις γυναίκες. Σύνταξη με βάση τις καταβεβλημένες εισφορές, για όσους αυτοαπασχολούμενους έχουν συμπληρώσει συντάξιμη ηλικία, και δεν μπορούν να ρυθμίσουν τμήμα ή το σύνολο των οφειλών τους. Οριστική διαγραφή όσων οφειλών απομείνουν.
Άμεση νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν τα ωράρια λειτουργίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]