ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Λ.Αυγενάκης «Στα “χαρτιά” παραμένει η παράλληλη στήριξη για τους δικαιούχους μαθητές»

«Στα “χαρτιά” παραμένει η παράλληλη στήριξη για τους δικαιούχους μαθητές»

Στις σημαντικές καθυστερήσεις και τα κενά που υπάρχουν για την παράλληλη στήριξη των δικαιούχων μαθητών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ ΝΔ-Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνα
ς και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου.


Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι: «Η παράλληλη στήριξη στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση αποτελεί ένα πρόγραμμα για παιδιά με ειδικές ανάγκες, οι οποίες απαιτούν ειδική αντιμετώπιση. Μέσω αυτής εξασφαλίζεται το δικαίωμα στη μάθηση αλλά και η ισότιμη μεταχείριση, με απώτερο σκοπό την ένταξη στο κοινωνικό σύνολο. Η δράση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής και του κράτους πρόνοιας γενικότερα.

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ενέκρινε την στήριξη αυτή, για το διδακτικό έτος που διανύουμε, σύμφωνα με την με  Αριθμό πρωτοκόλλου 87755 /Δ3/25-05-2017 Υ.Α. (ΑΔΑ:Ω1ΘΜ4653ΠΣ-ΗΧ1) με θέμα: «Έγκριση παράλληλης στήριξης-συνεκπαίδευσης μαθητών και στήριξης μαθητών από Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό για το διδακτικό έτος 2017-2018».

Παρόλο που έχουμε ήδη διανύσει το μέσον και παραπάνω της σχολικής χρονιάς, δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία πρόσληψη. Δυστυχώς τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα της Κυβέρνησης στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας δείχνουν υποβάθμιση της εκπαίδευσης των παιδιών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Τα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης, όμως, δεν λύνονται με θεωρίες και "αριστερά ευχολόγια", αλλά με έργα, σκληρή δουλειά και στοχευμένες δράσεις».

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση, τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:
«1. Για ποιο λόγο το Υπουργείο δεν έχει προβεί ακόμη, μεσούσης της σχολικής χρονιάς, στις ανάλογες προσλήψεις για να καλυφθούν τα κενά, ως όφειλε να κάνει;
2. Σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί το Υπουργείο, για την αντιμετώπιση του ανακύπτοντος ζητήματος;». 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]