Αλβανία: Προκαλούν οι Τσάμηδες – Μιλούν για… γενοκτονία και απαιτούν από την Ελλάδα να ζητήσει «συγγνώμη»

Όλο και περισσότερο φαίνεται να προκαλούν οι Τσάμηδες της Αλβανίας, οι οποίοι μάλιστα το μεσημέρι του Σαββάτου (24.02.2018) διαδήλωσαν μπροστά από την Ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα.
Οι Αλβανοί Τσάμηδες, οι οποίοι εκδιώχθηκαν από την Ελλάδα μετά τον Β΄Παγκόσμιο πόλεμο αφού συνεργάστηκαν με τις κατοχικές δυνάμεις με στόχο την «Μεγάλη Αλβανία», ζητούν τώρα από την χώρα μας να… τους ζητήσει συγγνώμη,

Κάνοντας μάλιστα λόγο για «γενοκτονία» και θέλουν να τους επιτραπεί να γυρίσουν στην Βόρεια Ελλάδα, όπου έμεναν προτού συνεργαστούν με τις κατοχικές δυνάμεις.

Μάλιστα στα πλακάτ που κρατούσαν κατηγορούσαν για ναζιστική πρακτική την Ελλάδα.
Ο Σφετίμ Ιντρίζι, ηγέτης του κόμματος των Τσάμηδων, μιλώντας μπροστά στους χιλιάδες συγκεντρωμένους δήλωσε πως «εμείς οι Αλβανοί της Τσαμουριάς δεν θέλουμε αλλαγή των συνόρων, ούτε εκδίκηση. Θέλουμε να μας ζητήσουν ένα συγγνώμη ώστε να μπορέσουμε οι λαοί να συγχωρέσουμε ο ένας τον άλλον να επιστρέψουμε σπίτια μας και να ζήσουμε ειρηνικά. Είμαστε ειρηνικοί».

Συνέχισε λέγοντας πως «θέλουμε να έχουμε ξανά το καθεστώς που είχαμε πριν εκδιωχθούμε. Δεν ζητάμε τα ακίνητα πίσω, θέλουμε πίσω την πατρίδα μας. Και πατρίδα μας είναι η Τσαμουριά».

Όλα αυτά ενώ είναι σε εξέλιξη οι συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας – Αλβανίας για μια σειρά ζητήματα, με τις διαπραγματεύσεις να πρέπει να καταλήξουν μέχρι τις 8 Απριλίου, ώστε η γειτονική χώρα να μπορέσει να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για ένταξή της στην Ε.Ε.
πηγη newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]