Το μήνυμα του Δημάρχου Ιωαννίνων στην κοπή πίτας της παράταξης "Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα"

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Θ. Μπέγκας: «Άνοιγμα στην κοινωνία με στόχο την ενεργοποίησή της»

Την βασιλόπιτα του 2018 έκοψε η Αυτοδιοικητική παράταξη «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» την Κυριακή το μεσημέρι, με τον επικεφαλής της και Δήμαρχο Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα,  να οριοθετεί τους στόχους της νέας χρονιάς στον χαιρετισμό του προς τα μέλη της παράταξης.
«Μέσα στο 2018 θα ξεκινήσουμε μια πορεία προς την κοινωνία με βάση τον προγραμματισμό που έχουμε ήδη κάνει και υλοποιούμε, για να αφουγκραστούμε ακόμα καλύτερα τις αγωνίες, τα προβλήματα, ακόμα και τις προτάσεις όλων των δημοτών μας», είπε ο Δήμαρχος.
Εκτός από τις καθιερωμένες ευχές για «καλή χρονιά» ο κ. Μπέγκας θέλησε να δώσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας λέγοντας πως «στη διαδρομή μας  μέχρι και σήμερα τα εμπόδια και οι δυσκολίες που συναντήσαμε ήταν και παραμένουν μεγάλα. Παρόλα αυτά όμως θεωρώ ότι η προσήλωσή μας στο στόχο που θέσαμε όλοι μαζί όταν ξεκινούσαμε να διεκδικήσουμε τη διοίκηση του Δήμου μας είναι αυτή που μας κάνει σήμερα να δηλώνουμε ικανοποιημένοι».
Στην εκδήλωση έδωσαν μαζικά το παρών τα μέλη της «Ενότητας Πολιτών» και της συνεργαζόμενης παράταξης «Κοινωνία Πολιτών» - με τον επικεφαλής της Παντελή Κολόκα να απευθύνει χαιρετισμό,  σύσσωμη η σημερινή Δημοτική Ομάδα καθώς και οι δύο πρώην Δήμαρχοι, Αλέκος Σόφης και Λευτέρης Γκλίναβος οι οποίοι χαιρέτησαν την εκδήλωση.

Πορεία στην κοινωνία
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας δε θέλησε να προχωρήσει σε έναν εκτεταμένο απολογισμό των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής καθώς όπως τόνισε «σήμερα ήρθαμε εδώ για να κόψουμε την πίτα μας και δε θέλω να κάνω ένα απολογισμό των πεπραγμένων μας. Θα μας δοθεί η ευκαιρία,σε σύντομο χρόνο, να το κάνουμε κι αυτό».
Ο κ. Μπέγκας  τόνισε πως από την πρώτη μέρα που η σημερινή Δημοτική Αρχή ανέλαβε τις τύχες του Δήμου η αγωνία της ήταν πως θα εργαστεί μεθοδικά ώστε να παράξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους δημότες.
«Μέχρι σήμερα το μεγαλύτερο κομμάτι της ενέργειάς μας το καταναλώσαμε στο να είμαστε παραγωγικοί για τους Δημότες.
Και επιτρέψτε μου να πω ότι αυτό έπρεπε να γίνει.
Επιτρέψτε όμως να τονίσω ότι αυτή η Δημοτική Αρχή λειτούργησε έχοντας πάντα τις πόρτες της ανοιχτές.
Ανοιχτές και για εσάς, τα μέλη της παράταξης από την οποία προέρχονται τα στελέχη της, αλλά και για όλη την γιαννιώτικη κοινωνία.
Ήμασταν εκεί κι εγώ προσωπικά και οι αντιδήμαρχοι και όλοι όσοι κατέχουν θέσεις ευθύνης για να ακούσουμε τους προβληματισμούς σας, τις ιδέες και τις απόψεις σας.
Έτσι λειτουργούμε.
Ανοιχτά, δημοκρατικά, με διαφάνεια», είπε ο Δήμαρχος για να συνεχίσει περιγράφοντας το στόχο που έχει θέσει για τη νέα χρόνια:
«Κι έτσι θα συνεχίσουμε.
Με μια μόνο διαφοροποίηση.
Από εδώ και στο εξής δε θα περιμένουμε την κοινωνία να μας συναντήσει, αλλά θα συναντήσουμε εμείς τους δημότες μας σε κάθε γειτονιά της πόλης, σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα, σε κάθε χωριό.
Θα ξεκινήσουμε μια πορεία προς την κοινωνία με βάση τον προγραμματισμό που έχουμε ήδη κάνει και υλοποιούμε, για να αφουγκραστούμε ακόμα καλύτερα τις αγωνίες, τα προβλήματα, ακόμα και τις προτάσεις όλων των δημοτών μας.
Γιατί εμείς σαν Δημοτική Αρχή έχουμε αποδείξει πως επιζητούμε το διάλογο, ενστερνιζόμαστε ιδέες και απόψεις που μπορούν να συμβάλλουν στον αγώνα που δίνουμε καθημερινά για το Δήμο μας.
Η “Ενότητα Πολιτών - Νέα Γιάννενα” έχει κι ίδια αποδείξει πως είναι μια δυναμική και εξωστρεφής παράταξη που έχει σαν στόχο να συνθέτει απόψεις για το καλό του τόπου».
Ο Δήμαρχος απευθυνόμενος σε όλα τα μέλη της παράταξης υπογράμμισε ότι όπως τα αποτελέσματα δουλειάς που έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα τα έχουν πετύχει όλοι μαζί -από τον ίδιο ως Δήμαρχο μέχρι τα εκλεγμένα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων- έτσι και τώρα είναι ευθύνη όχι μόνο του ιδίου και των Δημοτικών Συμβούλων αλλά όλων των αιρετών της παράταξης σε κάθε βαθμίδα καθώς κι όλων των μελών και φιλών να συμμετέχουν, αναλαμβάνοντας το μερίδιο ευθύνης που αναλογεί στον καθένα προκείμενου να κάνουν πράξη όλα αυτά για τα οποία μίλησε προηγουμένως.
«Να συνομιλήσουμε με δική μας πρωτοβουλία με την κοινωνία, να την “αναγκάσουμε”, με την καλή έννοια του όρου, να συμμετέχει πιο ενεργά.
Να αισθανθεί ακόμα περισσότερο ότι η Δημοτική Αρχή κι όλοι εσείς, ειδικά οι αιρετοί, άσχετα της θέσης την οποία κατέχετε, είναι δίπλα της όχι γιατί έτσι επιβάλλεται, αλλά γιατί πραγματικά η “Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα” έχει βαθιά μέσα στη φιλοσοφία της αυτό που περιγράφει με λίγες λέξεις ο τίτλος της.
Την ενότητα όλων των πολιτών, τη συμμετοχή τους, την ενεργοποίησή τους για τα νέα Γιάννενα που οραματιζόμαστε όλοι μας», είπε ο κ. Μπέγκας για να καταλήξει τονίζοντας τα εξής:
«Γνωριζόμαστε προσωπικά.
Με ξέρετε και σας ξέρω.
Μου δείξατε εμπιστοσύνη να ηγηθώ της προσπάθειας που ξεκινήσαμε όλοι μαζί πριν 3,5 χρόνια.
Αξιολογήσατε πιστεύω όλοι σε αυτά τα χρόνια τον χαρακτήρα μου.
Εγώ με τη σειρά μου σας εμπιστεύομαι απόλυτα και ξέρω ότι όλοι θα κάνετε ότι περνάει από το χέρι σας για να πετύχουμε πρώτα σαν παράταξη και μετά σα Δημοτική Αρχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]